print header

מדריך לשימוש באתר המתכונים של בא במייל עם 6 מתכונים פופולריים

לאלה שמכירים ולאלה שעדיין לא, אנחנו שמחים להזמין אתכם לגלות ולנסות את אתר המתכונים שלנו – בא-במייל מתכונים. מעבר להשקעה בעיצוב והיופי, היה לנו גם חשוב מאוד לדאוג לנוחות התפעול שתסייע לכם למצוא ביתר קלות את מבוקשכם. ההתמצאות באתר פשוטה ומונגשת לכל, אך בכל זאת היינו רוצים לתת לכם הסבר קצר על מספר אפשרויות שיקלו עליכם עוד יותר ויהפכו את חווית השיטוט באתר לנוחה ונעימה יותר. בנוסף צרפנו גם מספר מתכונים פופולריים אשר יתנו לכם טעימה קטנה מאלפי המתכונים שמחכים לכם באתר. ראוי גם לציין שיש לנו גם אפליקציה לאתר המתכונים אותה תוכלו להוריד בחינם על ידי לחיצה על הקישורים האלו לאנדרואיד או אייפון, ולהשתמש בה בכל מקום וזמן. כולנו בתקווה שתיהנו מהגלישה באתר ומשפע המתכונים המוצעים בו, ונשמח שתשתפו אותם עם חבריכם.
 
 

1. שמירת מתכונים למועדפים

האפשרות הבאה תסייע לכם לשמור מתכונים שאתם מתכננים להכין, או כאלה שאהבתם ותרצו לעשותם שוב. במקום לנסות ולזכור את שמה של המנה שכבר הכנתם בעבר או לחפש כל פעם מחדש את המתכון שעשיתם, תוכלו פשוט להוסיף את המתכון לתפריט "מתכונים שמורים" ולהיכנס מהמחשב האישי שלכם אל הקישור שממוקם בחלק השמאלי העליון של העמוד. כדי לבצע שמירה של מתכון ולמצוא אותו בקלות או להסירו, בצעו את הפעולות הבאות:
  • לחצו על המתכון הרצוי וגללו אל סוף המלל שמורה על אופן ההכנה.
  • בתחתית כל מתכון מופיעה השורה הבאה:
מדריך לאתר המתכונים: חלק מבאתר המתכונים המראה על אפשרות השמירה של המתכון
  • על מנת להעביר את המתכון למועדפים, לחצו על "שמור מתכון".
  • לאחר מכן יופיע לכם מלבן בצבע טורקיז עם כיתוב לבן שבו רשום כי המתכון נשמר בהצלחה...
מדריך לאתר המתכונים: הודעה שמדווחת על עידכון שמירת המתכון
 
  • בפעם הבאה כשתהיו מול המחשב שלכם ותרצו להגיע אל המתכון האהוב עליכם ושאותו שמרתם, לחצו על "מתכונים שמורים" בחלקו העליון השמאלי של המסך.
מדריך לאתר המתכונים: דף הבית של אתר המתכונים של בא במייל
  • המתכונים המועדפים שלכם יופיעו תחת הכותרת "המתכונים שלי", לחצו על המתכון המבוקש והחלו לבשל.
  • אם לחצתם בטעות על שמירת מתכון מסוים ורציתם לבטלו, זה הזמן להסיר אותו. בצד ימין העליון של תמונת המתכון מופיע מלבן שחור עם X והמילה הסר, לחצו עליו והמתכון יוסר מהמועדפים.
מדריך לאתר המתכונים: מתכונים מועדפים
 

2. בחירת מתכון לפי קטגוריה

קטגוריית "כל המתכונים" נועדה להקל עליכם במציאת כל המנות באתר המסווגות לאותו נושא ולהציגן בפניכם. כל שעליכם לעשות הוא לחשוב על נושא מרכזי למתכון שלכם ולבצע את סדר הפעולות הבא.
  • במסך הבית של האתר מופיעים מלבנים עם תמונות ומתחתם רשומות הקטגוריות.
מדריך לאתר המתכונים: קטגוריות של סוגי מאכלים
  • לחצו על הקטגוריה הרצויה ומיד תועברו אל רשימת המתכונים של אותו הנושא שבחרתם.
  • מעבר לגלילה וצפייה במתכונים, תוכלו גם לסנן את המתכונים לפי חגים ולהוסיף עוד סינון לפי פרווה, חלבי, בשרי, ללא גלוטן וכדומה, אשר יאפשרו לכם למקד עוד יותר את החיפוש שלכם אחר המנה הרצויה.
מדריך לאתר המתכונים: צילום מסך המראה אפשרויות הסינון במתכונים
 

3. חיפוש מתכון באתר לפי מרכיב אחד 

אם אתם יודעים בוודאות איזו מנה מתחשק לכם לבשל, או אולי אתם מחפשים מתכונים לפי סוג כמו מרק, עוגה או אורז, אתם מוזמנים לנסות את הדרך הבאה לחיפוש מתכונים רצויים.
  • בשני מקומות באתר המתכונים תוכלו לחפש את המתכון בו אתם מעוניינים, אחד ממוקם בחלקו העליון של המסך בצד שמאל, והשני אף הוא בצד השמאלי שבתוך המלבן האפור, שממוקם מתחת לשלושת התמונות של המתכונים המומלצים.
מדריך לאתר המתכונים: צילום של העמוד הראשי באתר המתכונים של בא במייל
  • לחצו על התיבה שבה כתוב "חיפוש מתכון באתר", רשמו את הרכיב העיקרי או את שמו של המתכון, לאחר מכן לחצו על סימון זכוכית המגדלת שנמצאת ליד ומיד תועברו לרשימת המתכונים המכילים את הרכיב או את מילות החיפוש.
מדריך לאתר המתכונים: דף נחיתה המראה מבחר מתכונים לאחר בחירת רכיב למתכון

4. הרכבת מתכון לפי רכיבים

אחד החידושים המעניינים הקיימים באתר המתכונים שלנו הוא האפשרות לחפש מתכון על פי מרכיבים שקיימים אצלכם במטבח, לדוגמה אם יש לכם עוף, מלח, שום ובצל ואתם מחפשים מתכון מעניין, עליכם לבצע את סדר הפעולות הבאות ותמצאו את המתכון המתאים למצרכים שברשותכם.
מדריך לאתר המתכונים: מיקום לרישום מילת הרכיב שדרכו תצמאו מתכון מתאים
  • תוכלו ללחוץ על אחד או יותר מהמצרכים המופיעים עם סימון הפלוס ואף לרשום את שם המוצר שיש ברשותכם. לדוגמה: אם יש לכם עוף, מלח, שום ובצל, כתבו בשורת החיפוש את המילה עוף ולחצו על האפשרות אותה אתם צריכים. בשורה שמתחתיה תופיע המילה עוף עם הסימון X להסרת המצרך אם תרצו. הוסיפו את שאר המצרכים לפי אחת מהצורות המוצעות (חיפוש או לחיצה על אחד הרכיבים הנמצאים משמאל לשורת החיפוש) והתוצאות יופיעו מיד מתחת לתוצאות החיפוש.
מדריך לאתר המתכונים: חיפוש לפי מצרכים עם תוצאות של מתכונים מתחת
  • לחצו על המתכון שהכי מגרה אתכם והתחילו לבשל.
לסיום, כפי שהבטחנו בתחילה לפניכם 6 מתכונים פופולריים מאתר המתכונים שלנו המהווים חלק קטן ביותר מהמתכונים הקיימים באתר כולו, תיהנו ושתפו את המדריך עם כל חבריכם חובבי הבישולים.

 

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות

קשה למצוא אדם שלא אוהב קציצות בשר נימוחות שמלוות ברוטב, וגם ילדים מחבבים את המנה האהובה הזו שניתן לאכול אותה כפי שהיא או לצד תוספות שונות. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין את הגרסה המרוקאית לקציצות ברוטב ולהתענג על מנה מלאת טעמים שקשה למצוא בגרסאות אחרות.

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מקור תמונה: taste
רכיבים לקציצות בשר:
בשר בקר - ½ קג' (טחון)
מלח - 1 כפית
פפריקה - 1 כפית
כמון - 1 כפית
צ'ילי - ⅛ כפית
שן שום - 1 (כתושה)
פטרוזיליה - 4 כפות (קצוצות)
קינמון - ¼ כפית
רכיבים לרוטב עגבניות:
עגבניות - ½1 קג' (בשלות, קלופות)
מים - 1 כוס
רסק עגבניות - 140 גר'
שמן צמחי - ¼ כוס
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
שיני שום - 4 (כתושות)
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה)
מלח - 2 כפיות
פפריקה - 2 כפיות
כמון - 1 כפית
סוכר - ½ כפית
כורכום - ¼ כפית
מתכון לגיבץ' - תבשיל ירקות רומני מסורתי

אין כמו קדירה חמה ועשירה בסופו של יום ובמקרה הזה, הגיבץ' הרומני המסורתי. המנה הצמחונית הזו מכילה ירקות רבים שיספקו לכם ויטמינים ומינרלים נחוצים וישביעו את רעבכם בצורה בריאה, ולמרבה הפלא גם בלי בשר כמו שנהוג בתבשילי קדירה מסורתיים אחרים.

מתכון לגיבץ' - תבשיל ירקות רומני מסורתי מקור תמונה: wsigele
רכיבים לגיבץ':
בצלים גדולים - 2 (קצוצים)
גזרים בינוניים - 4-5 (קלופים ופרוסים)
פלפלים בינוניים - 3-4 (מתוקים מגולענים)
שיני שום - 3 (כתושות)
שמן צמחי - 2 כפות
כרוב קטן - 1 (פרוס דק)
עגבניות טריות - 3 (קלופות וקצוצות)
מים - 2 כוסות
תפוחי אדמה בינוניים - 3-4 (קלופים וחתוכים דק)
אפונה - 1 חבילה (קפואה, כ-400 גרם)
טימין - ½ כפית
שמיר - 2 כפות (טרי, טחון)
פטרוזיליה - 2 כפות (טרייה, קצוצה דק)
מיץ לימון - מ-½ לימון
פפריקה - 1-2 כפיות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי טעם
מתכון לסלט עוף ועלי קייל

כמעט ואין ארוחה שבמסגרתה אני לא מגישה לאורחים ולבני המשפחה שלי סלט ירקות טרי, אבל הוא מעולם לא היה הכוכב של השולחן עד שגילתי את המתכון שלפניכם. בעזרת כמה שדרוגים מפתיעים ובריאים המנה הזאת הופכת להרבה יותר מסתם סלט ירקות או סתם סלט עוף, והיא חוויה של מרקמים וטעמים אהובים שניתן להכין במהירות ובלי כאב ראש. בנוסף לכך, השימוש במזון על כמו הקייל כתחליף לחסה המסורתית הופך את הסלט הזה לפינוק בריא מאוד, שגם מכיל כמות יפה של חלבונים ואשלגן הודות לחזה העוף ולצנונים שבו. אז מה הפלא שכל מי שרואה את הסלט הזה כל כך רוצה לטעום ממנו?

מתכון לסלט עוף ועלי קייל מקור תמונה: countryliving
רכיבים לסלט עוף:
חזה עוף - 200-250 גר'
שמן זית - ½3 כפות
מיץ לימון - 3 כפות (סחוט טרי)
שן שום - 1 (קצוצה)
כרוב קייל - כ-150 גר' (עלים טריים, קצוצים)
פיתות - 1-2 (מקמח מלא)
מלפפונים - 2 (פרוסים)
צנונים - 5 (פרוסים דק)
עגבניות שרי - 1 כוס (חצויות)
בצל ירוק - 2 (גבעולים קצוצים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לחטיף שוקולד ותמרים

החטיף הבא אמנם נראה כמו קינוח מתוק, אך אל תטעו, הוא בריא יותר ממה שאתם חושבים. התמרים מרכיבים את הבסיס שלו, ועוזרים לחיזוק העצמות. הם מכילים סלניום, מנגן, נחושת ומגנזיום, שחשובים לבניית העצם ולבריאותה.

רכיבים לחטיף שוקולד ותמרים:
תמרים - 2 כוסות (קצוצים)
אגוזי קשיו - 2 כוסות
שקדים - ½ כוס (קלופים)
אבקת קקאו - ¾ כוס
מלח ים - קמצוץ
קוקוס גרוס - ½ כוס (לא ממותק)
תמצית וניל - 2 כפות
מים קרים - 2-3 כפות
מתכון לתה בננה
הבננה מספקת יתרונות רבים לבריאותנו, ובנוסף לכך היא גם יכולה לסייע לכם במניעת הפרעות שינה שונות. זאת, בזכות השילוב הנהדר בין המגנזיום לבין האשלגן שהיא מכילה. רמות נמוכות של מגנזיום בגוף מפריעות למחזור שינה סדיר ותקין, וצריכת מגנזיום יחד עם אשלגן עוזרת בהרפייה של השרירים ולכן מסייעת לגוף לחוש מנומנם ומוכן להירדם.
 
חשוב לשים לב שכיוון שחלק משמעותי מהרכיבים הללו מצוי בקליפה, המתכון הבא ממליץ לבשל את הבננה יחד עם הקליפה ולכן יש להשתמש בבננות אורגניות שקליפותיהן אינן מכילות חומרי הדברה מזיקים. תוכלו לבשל את הבננה ללא קליפה אם מדובר בבננה רגילה, אולם אז השפעות המשקה צפויות להיות חלשות יותר. 
רכיבים לתה בננה:
בננה - 1 (אורגנית)
מים - 3 כוסות (בתוך סיר קטן)
קינמון - קמצוץ (לא חובה)
מתכון לעוגת שוקולד ללא חלב וללא ביצים

רוצים להכין קינוח טעים ופשוט שיגרום לכל האורחים להיות מרוצים? המתכון הבא יסייע לכם לעשות זאת בקלות ובמהירות! עוגת השוקולד שאותה תלמדו להכין הצליחה לכבוש את לבם של בני משפחתי והאורחים, וכשאני מגישה אותה אני לא נתקלת בשום סירוב. הסיבה לכך היא שהמתכון הזה אינו מכיל רכיבים חלביים, ואף לא ביצים, כך שגם כל מי שהוא טבעוני, שומר כשרות או רגיש ללקטוז, יכול להתמוגג מטעמה הנפלא של העוגה הזו כמו יתר בני הבית!

רכיבים לעוגה:
קמח - ½1 כוסות
קקאו - 3 כפות (לא ממותק)
סוכר - 1 כוס
סודה לשתייה - 1 כפית
מלח - ½ כפית
שמן צמחי - 5 כפות
חומץ לבן - 1 כפית
תמצית וניל - 1 כפית
מים - 1 כוס
רכיבים לציפוי:
שוקולד מריר - 100 גר' (פרווה, שבור לקוביות)
שמן קוקוס - 2 כפיות (או שמן צמחי אחר)

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.