maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

קינוח מושחת: מתכון לנגיסי בננות מטוגנים

מתכון לנגיסי בננות מטוגנים

לבננות יש טעם נפלא שהופך אותן לרכיב מתקתק בהרבה מאוד מתכונים, אבל היום אתם תלמדו אין להכין קינוח פשוט, מתוק ומושחת שמתבסס עליהן כמעט לחלוטין! נגיסי הבננות שלפניכם מציעים שילוב מושלם בין המרקם והטעם של הבננה לציפוי פריך שמסתיר מילוי נימוח, מתוק וחם. כל מי שאי פעם הכין שניצל מצופה יוכל להתמודד עם המנה הזאת בקלות, שאמנם לא כדאי לצרוך כמות גדולה ממנה, אך היא בהחלט יכולה להיות פינוק חד פעמי שלא תשכחו למשך הרבה מאוד זמן...

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 9
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: tiphero
רכיבים לנגיסי בננות:
בננות - 3 (בשלות)
חמאת בוטנים - למילוי
קמח - ½ כוס
ביצים - 2 (טרופות)
פירורי לחם - 1 כוס
סוכר - ⅓ כוס
קינמון - 1 כפית (או 1 כף בהתאם להעדפתכם)
שמן - לטיגון עמוק
אופן הכנת הנגיסי בננות:
  1. חיתכו את החלק העליון והתחתון של כל בננה וחלקו אותה ל-3 חלקים שווים ככל האפשר. השאירו את הקליפה על הבננה כדי להקל על ביצוע הצעדים הבאים. preperation מקור תמונה: tiphero
  2. בעזרת סכין קטנה חיתכו גליל ממרכז כל חתיכות הבננה והוציאו את בשר הפרי כדי לקבל צינור חלול. ניתן לחתוך את הגליל משתי קצוות הבננה כדי להקל על התהליך. preperation מקור תמונה: tiphero
  3. בעזרת כפית או סכין, מלאו את הבננות החלולות בממרח שוקולד-אגוזים או חמאת בוטנים על פי העדפתכם. מומלץ להכין 4-5 חתיכות עם כל מילוי לשם הגיוון, או להתנסות עם מילויים אחרים על פי העדפתכם. preperation מקור תמונה: tiphero
  4. לאחר שסיימתם למלא את כל הבננות, הסירו מהן את הקליפה. ניתן להיעזר בסכין חדה כדי לחתוך את הקליפה ואז להסירה בקלות. preperation מקור תמונה: tiphero
  5. הכינו 4 קערות בינוניות והכניסו לתוך כל אחת מהן את הקמח, הביצים, פירורי הלחם וברביעית ערבבו את הסוכר והקינמון.
  6. קחו את אחד מנגיסי הבננות הממולאים, הכניסו לקערת הקמח והפכו אותו עד לקבלת ציפוי אחיד. לאחר מכן טבלו אותו בקערת הביצים והעבירו אותו לקערה עם פרורי הלחם. חשוב מאוד שהבננות יהיו מצופות לחלוטין, אחרת יש סיכוי שהמילוי "יברח" מהבננות בזמן תהליך הטיגון. חזרו על התהליך עם כל חתיכות הבננה שלכם. preperation מקור תמונה: tiphero
  7. חממו שמן בכלי שמתאים לטיגון עמוק עד לטמפרטורה של כ-190 מעלות והחלו לטגן את הבננות המצופות שלכם. מומלץ שלא לטגן את כל הנגיסים ביחד, אלא להכין 3 בכל מקבץ. כשהציפוי מקל צבע חום-זהוב יש להוציא את הבננות מהשמן ולהעבירן לצלחת מכוסה בנייר סופג. היזהרו שלא לטגן את הבננות יתר על המידה, ואם מתחילים להיווצר עשן או קצף בשמן הוציאו את הבננות מיד.
  8. לאחר שהבננות מתקררות מעט וניתן לגעת בהן ללא חשש, קחו כל נגיס מטוגן והכניסו אותו לתוך הקערה עם הסוכר והקינמון עד לקבלת ציפוי אחיד. בשלב הזה ניתן לחתוך כל חתיכת בננה מוכנה ל-2 חתיכות כדי לקבל כמות גדולה יותר של נגיסים. preperation מקור תמונה: tiphero

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: