maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

העוגה שתרצו לאכול לצד הקפה או התה שלכם בכל בוקר

  עוגה לקפה או לתה יכולה להגיע בשלל טעמים ומרקמים, אך יש מתכון אחד מנצח שברגע שתטעמו אותו לא תרצו לנסות שום דבר אחר! מדובר בעוגת חמאה עם ריח משכר של קינמון ושכבת פירורים פריכה שיוצרת ניגוד למרקם הרך שתחתיה בצורה מושלמת. אם אתם מארחים אנשים בביתכם, זוהי העוגה שתרצו להגיש ואף לאכול מדי בוקר לצד כוס הקפה או התה!
 
חתיכת עוגה
 
העוגה הזו היא בעצם שדרוג יוצא דופן לעוגת החמאה הקלאסית. ההבדל העיקרי שבין העוגה הזו לגרסה הרגילה שלה הוא שנעשה בה שימוש בשמנת חמוצה בנוסף למעט מאוד חלב, ולמרות שיראה לכם כאילו שאין מספיק בלילה כדי למלא את כל תבנית האפייה, קחו בחשבון שהיא עוד תתפח בתנור. את הפירורים מומלץ שתפוררו באופן גס, ואלו יקבלו מרקם פריך במיוחד בתנור שיהווה ניגוד מושלם לעוגה הרכה שתחתיהם. השתמשו בתבנית אפייה בגודל 22X33, שתספק לכם כמות נאה של חתיכות להגשה. תוכלו לשמור עליה בטמפרטורת החדר למשך שבוע והיא תישאר רכה ולחה עד לביס האחרון. מומלץ להגיש אותה כמובן לצד כוס קפה או תה.
 
מצרכים (ל-12 מנות):
לעוגה:
  • ¼2 כוס קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 115 גרם חמאה לא מלוחה, רכה
  • ½1 כוסות סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ¼1 כוסות שמנת חמוצה (לפחות 18% שומן)
לציפוי הפירורים:
  • ⅓ כוס סוכר לבן
  • ⅓ כוס סוכר חום
  •  2 כפיות אבקת קינמון
  • 115 גרם חמאה לא מלוחה מומסת
  • 1 כוס קמח לבן
לזיגוג:
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות חלב (3% שומן)
  • ½ כפיות תמצית וניל או שקדים
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-175 מעלות, ומרחו כפית חמאה על תבנית אפייה בגודל 22X33, או השתמשו בספריי שמן.

2. הכינו את ציפוי הפירורים: ערבבו יחדיו את הסוכר הלבן, הסוכר החום והקינמון בקערה בינונית, הוסיפו את החמאה והמשיכו לערבב, הוסיפו את הקמח וערבבו בעזרת מזלג עד שנוצרות חתיכות פירורים גדולות. הניחו את הקערה בצד.

הכנת ציפוי הפירורים
 

3. בעזרת מיקסר, ערבבו יחדיו את החמאה והסוכר במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם קליל ואוורירי. הוסיפו את הביצים, אחת בכל פעם, וערבבו עד שמתקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את תמצית הווניל וערבבו היטב.

4. בקערה קטנה, הקציפו יחדיו את המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. עבדו אותם במיקסר במהירות נמוכה, הוסיפו שליש מכמות הקמח ומחצית מכמות השמנת החמוצה והמשיכו לערבב. הוסיפו שוב שליש מכמות הקמח ואת שארית השמנת החמוצה וערבבו. לבסוף הוסיפו את שארית הקמח, וערבבו את הכל עד שלא נשאר קמח יבש בתערובת. לאחר מכן הגבירו את מהירות המיקסר למשך כמה שניות, עד שהתערובת הופכת לחלקה לגמרי וללא גושים.

ערבוב הקמח והשמנת
5. העבירו את הבלילה לתבנית האפייה וכסו אותה בפירורים שהכנתם – פוררו אותם לגודל הרצוי בעזרת הידיים.
פיזור הפירורים על העוגה

6. הכניסו את העוגה לתנור ואפו במשך 40-45 דקות, עד שהיא מרגישה קפיצית במרכזה. אם הפירורים מתחילים להשחים יותר מדי לפני שהעוגה מוכנה, כסו את התבנית בצורה רפויה בעזרת נייר אלומיניום.

7. העבירו את העוגה לרשת קירור והשאירו אותה להתקרר בטמפרטורת החדר.

8. הכינו את הזיגוג: ערבבו יחדיו אבקת סוכר, חלב ותמצית וניל או שקדים עד שנוצר זיגוג סמיך. זלפו אותו מעל לעוגה אחרי שהתקררה.

העוגה עם הזיגוג
9. חתכו את העוגה לריבועים והגישו לצד כוס קפה או תה. כסו את השאריות בקופסה אטומה ושמרו בטמפרטורת החדר למשך שבוע לכל היותר.

מקור התמונות: thekitchn

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: