maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

שבשבת פטל: מאפה מושלם שכל ילד יאהב

אם אתם בדיאטה תיזהרו, כי המאפה הבא הולך לגרום לכם לרצות לשבור אותה! את שבשבת הפטל כל כך פשוט ומהיר להכין, שלא תרצו לחסוך מעצמכם או מילדיכם את הטעם הנפלא שלה. תוכלו לצפות בסרטון הבא כדי לראות כיצד נראה תהליך ההכנה, ואת המצרכים והמתכון המפורט תמצאו תחתיו. נו, אז למה אתם מחכים? חממו את התנור והתחילו לאפות!

 

מצרכים (ל-6 מנות):

  • 220 גרם גבינת שמנת
  • ⅓ כוס סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כפית גרידת לימון
  • בצק עלים (מופשר)
  • ריבה פטל
  • 12 יחידות פטל אדום מוקפא (מופשר)
  • 1 ביצה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. ערבבו יחדיו בקערה את גבינת השמנת, הסוכר, מיץ הלימון, תמצית הווניל וגרידת הלימון. השתמשו במיקסר ידני והניחו בצד.

2. קמחו קלות משטח עבודה, רדדו עליו את בצק העלים וחלקו אותו ל-6 ריבועים שווים.

3. הניחו את ריבועי הבצק על משטח אפייה משומן.

4. הניחו כף מהתערובת שיצרתם במרכז כל ריבוע, והניחו על התערובת כף ריבת פטל ו-3 חתיכות פטל. 

5. צרו 4 חריצים בפינות הריבועים בעזרת חותכן פיצה. 

6. קפלו כל פינה והצמידו אותה למרכז ריבוע הבצק, כך שתיווצר צורת שבשבת.

7. מרחו על חלקי השבשבת ביצה טרופה ופזרו מעל מעט אבקת סוכר.

8. אפו בתנור על חום של 200 מעלות למשך כ-18 דקות.

הגישו את המאפה בעודו חם. בתיאבון! 

 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: