maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

11 דרכים נהדרות ויעילות לקילוף וחיתוך פירות וירקות

לא פעם פעולת קילוף וחיתוך הירקות והפירות או הניסיון לפצח אגוזים מהווים עבורנו מטרד בזמן הבישול או יוצרים התעסקות ארוכה ומייגעת בה איננו מעוניינים. לכן ודאי תשמחו לשמוע שישנן דרכים פשוטות ומהירות שמובילות לאותה התוצאה, ולעתים אף לאחת יותר טובה. אתם מוזמנים להכיר את 11 שיטות הקילוף והחיתוך הנהדרות הבאות, ותוכלו ליהנות מהמזונות האהובים עליכם ללא כל עכבות.

 
 
1. תפוז
 
הודות לדרך היעילה והמפתיעה הבאה, לא רק שמיץ התפוז לא יאיים בהכתמת בגדיכם, גם תוכלו לקחת את הפרי האהוב לכל מקום, כשהוא כבר פתוח ומוכן לאכילה.
 
 
2. פלפלים (גמבות)
 
השיטה הזו היא לדעתי אחת הדרכים המדליקות ביותר לחיתוך פלפל בעזרת פעולה פשוטה שמניבה תוצאה מרשימה. פשוט חתכו את החלק העליון והתחתון של הפלפל באמצעות סכין, העמידו את הפלפל, ובצעו חתך אחד לאורכו כפי שניתן לראות בהדגמה. 
 
 

כעת, העמידו את הפלפל על צדו, פתחו אותו דרך החתך שביצעתם והעבירו את הסכין בעדינות ובזהירות על תחתית הפלפל מצדו הפנימי, כך שתוכלו להוציא את זרעיו. נותרתם כעת עם פלפל נקי ומוכן, ותוכלו להמשיך ולחתוך אותו בכל צורה שבה תבחרו.

 
3. אגוזי לוז
 
לאחר שתתוודעו לדרך הקילוף הבאה לאגוזי הלוז, לא תרצו להשתמש יותר באף שיטה אחרת. הרתיחו 4 כוסות מים בסיר גדול, ולאחר הרתיחה הוסיפו 4 כפות אבקת סודה לשתייה. 
 
דרכים מקוריות לקילוף וחיתוך
 

המתינו עד שהמים ירתחו ויבעבעו והוסיפו 2 כוסות של אגוזי לוז. מאחר שהקצף ימשיך לגעוש, היו מוכנים עם קערה לצד הסיר שאליה תוכלו להעביר את הקצף במידה ויאיים לגלוש. יש לבשל את אגוזי הלוז במשך 4-3 דקות.

דרכים מקוריות לקילוף וחיתוך
 

כעת סננו את המים החמים, העבירו את אגוזי הלוז לקערת מים קרים ותוכלו להסיר את הקליפה בקלות באמצעות שתי אצבעות בלבד. ייבשו את אגוזי הלוז היטב, ובמידה שפעולת ההסרה תהייה מעט קשה, הרתיחו במשך 30 שניות נוספות.

דרכים מקוריות לקילוף וחיתוך
 
4. תות
 
אם עד היום התרגלתם לנתק את העלים מהתות באמצעות האצבעות, תוכלו לשמור עליהן נקיות ולעשות את אותה הפעולה בקלות בעזרת קשית. מקמו את הקשית בתחתית התות ובמרכזו, ופשוט דחפו אותה פנימה לכיוון העלים, שישלפו בזריזות. 
 
 
5. בצל
 
אם מאסתם בקילוף בצלים שגורם לעיניכם לדמוע, השרו את הבצלים במים רותחים במשך 3-2 דקות, או עד שהקליפות יתרככו. לאחר מכן, שטפו את הבצלים במים קרים, מה שימנע מהם מלהתבשל. 
 
דרכים מקוריות לקילוף וחיתוך
 

חתכו את החלק העליון והתחתון של הבצל.

דרכים מקוריות לקילוף וחיתוך
 

בצעו חתך קל בשכבה העליונה, ותוכלו לפשוט את הקליפה בקלות רבה. 

דרכים מקוריות לקילוף וחיתוך
 
דרכים מקוריות לקילוף וחיתוך
 
6. פומלה
 
כדי לקלף פומלה בקלות וביעילות רבה תוך שמירה על הניקיון, כל שעליכם לעשות הוא לפרוס את קליפתה כפי שמוצג במדריך הבא: 
 
 
7. ג'ינג'ר
 
עקבו אחר הפעולות הפשוטות הבאות, ותיהנו מג'ינג'ר נטול קליפה במהירות מרבית! תחילה הסירו את החלקים הבולטים באמצעות סכין.
 
דרכים מקוריות לקילוף וחיתוך
 

לאחר מכן, החזיקו את הג'ינג'ר ביד אחת, ובשנייה החזיקו כף והסירו את הקליפה בעזרתה.

דרכים מקוריות לקילוף וחיתוך
 

הקלות שבה הקליפה תוסר תפתיע אתכם, ותוכלו ליהנות משורש נקי ומוכן לשימוש.

דרכים מקוריות לקילוף וחיתוך
 
8. גזר
 
את הירק הזה כולנו יודעים כיצד לקלף, אבל רובנו לא עושים זאת כמו מקצוענים אמתיים. נסו לבצע את השיטה הבאה, ואין ספק שתרגישו כמו שפים אמיתיים בפעולה. השתמשו בקולפן שטוח, אשר יעניק לכם יציבות טובה ויאפשר תנועה מהירה. החזיקו את הגזר באלכסון וצמוד למשטח חיתוך, ובתנועות מהירות וזורמות העבירו את הקולפן מלמעלה למטה, תוך כדי שהיד שאוחזת בגזר מסובבת אותו עד שיישאר ללא קליפה כלל.
 
 
 
תוכלו לקלף מנגו ללא סכין או אפילו כף בקלות בעזרת השיטה המפתיעה הבאה. לחצו על הכותרת או על התמונה כדי לצפות בסרטון שמסביר איך.
 
דרכים מקוריות לקילוף וחיתוך
10. קיווי 
 
כדי לקלף קיווי בקלות, כל שעליכם לעשות זה להצטייד בכוס זכוכית, בדיוק כמו בסרטון שבו צפיתם בסעיף הקודם. חצו את הקיווי לשני חצאים והפרידו את קליפת הקיווי מתוכן הפרי על ידי לחיצתו כנגד צדה של כוס הזכוכית. 
 
 
11. אגוזי מלך
 
פיצוח האגוזים האלו הינה פעולה שעשויה לגרום לרבים לוותר על אכילתם, כך שאין ספק שתשמחו להכיר את השיטה הבאה. עליכם לאתר את שני חלקי האגוז אשר מופרדים באמצעות קו ברור וגלוי. 
 
דרכים מקוריות לקילוף וחיתוך
 

לאחר מכן, יש להניח את האצבע והאגודל על אותו הקו, האחת מול השנייה, להניח את היד הפנויה לצדן של האצבעות שמונחות על האגוז ולהפעיל לחץ עד שהוא יפתח. פעולה זו לא צריכה לקחת יותר ממספר שניות. 

דרכים מקוריות לקילוף וחיתוך
 

 

מקור: רעות.ד
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: