maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

12 סוגי מזון שמכתימים את השיניים ו-6 טיפים להלבנתן

מעבר לעובדה שהן מאפשרות לנו ללעוס ולאכול, לשיניים שלנו יש חשיבות והשפעה גדולה מאוד על המראה החיצוני שלנו. חיוך צחור ומבריק מוסיף אור ויופי לפנים ויכול גם להעיד על הרגלי היגיינה ואסתטיקה טובים. אך מסתבר שגם צחצוח מוקפד לא יבטיח באופן מלא שיניים לבנות, זאת מכיוון שישנם סוגי מזון ושתייה שגורמים לשיניים שלנו להצהיב לא משנה כמה נשמר עליהן. הימנעות או הפחתה של 12 סוגי המזונות והשתייה שלפניכם, תסייע לכם לשמור על לובן השיניים, וכמובן על בריאותן. צירפנו בשבילכם גם שישה טיפים פשוטים להלבנת השיניים ולמניעת היווצרות כתמים עליהן, שתוכלו לבצע ללא מאמץ. 

Rupert Taylor-Price

 

12 סוגי מזון ושתייה שמכתימים את השיניים שלכם

1. יין לבן או אדום

אין כמו שתיית כוס יין אדום או לבן  בזמן ארוחה טובה או בסוף יום כדי להירגע, אבל לשיניים שלכם זה יהיה קצת פחות טוב. יין אדום, ולמרות שלא ציפיתם לכך, גם יין לבן, יכולים להכתים את השן. יש בהם חומרים שמשאירים כתמים צהבהבים וחומים על השיניים ויותר מכך, מכיוון שיש בהם מרכיב חומצי, הם סודקים בהן חריצים זעירים ובכך הופכים אותן למוכתמת יותר בקלות. 
 

2. רסק עגבניות וקטשופ

למכורי הקטשופ וחובבי רוטב העגבניות בפסטה, דעו שגם שני המוצרים האלו יכולים לגרום לשיניים שלכם לאבד מהלובן שלהן ולהתכהות. אין זה בגלל הצבע האדום של העגבנייה אלא מכיוון שגם בשני מוצרים אלו יש מרכיב חומצי מאוד. החומציות הזאת מחלישה את השכבה שמגנה על השן ועל צבעה הלבן. במידה ואכלתם מנה שקושטה בעשבי תיבול, אלו עלולים להיתקע בין השיניים הרגישות שלכם ולהכתים אותן.
 

3. רוטב סויה

את רוב רוטבי הסויה המתועשים שאנו קונים בסופר או אפילו אוכלים במסעדות, מייצרים לא לפי הדרך המסורתית, של התססת הסויה, מכיוון שהיא לוקחת יותר מדי זמן. כדי לייעל ולהוזיל את התהליך, החברות שמייצרות רוטב זה, מוסיפות חומצה הידרוכלורית, שפוגעת בשכבה הלבנה הטבעית של השן ומאפשרת לצבע החום של רוטב הסויה להידבק לשן.
 

4. צ'יפס

אם לא ידעתם, אז הצ'יפס לא רק משמין ולא בריא, הוא גם מצהיב את השיניים. העמילן שנמצא בצי'פס הוא חומר שמהווה מזון לבקטריות שנמצאות בחלל הפה. כתוצאה מחילוף החומרים שלהן נוצרת חומצה, שמובילה להחלשת השיניים ולהצהבתן ובסופו של דבר יכולה להוביל גם לעששת, אפילו שלא מדובר בחטיף מתוק.
 

5. קארי 

התבלין העשיר בעל הצבע הצהוב העז, יכול להוסיף טעם נפלא לבישולים שלכם אבל בו בזמן גם להצהיב את השיניים שלכם. אכילה מוגזמת של התבלין הזה, תותיר על השיניים שלכם גוון צהוב שיכתים את האמייל שמצפה אותן.
 
מזונות שמכתימים שיניים
Steven Depolo

6. קולה ומשקאות מוגזים

למרות שתמצאו אותה בכל ארוחה חגיגית ובכל מקרר, הקולה, ומשקאות מוגזים דומים, פוגעת בצבע הלבן של השיניים שלנו ובחוזקן באופן כללי. מלבד צבעי המאכל הדומיננטיים שצובעים את השן, משקאות אלו מכילים כמות גדולה של חומצה שמובילה להחלשת השן והפיכתה למוכתמת ביתר קלות על ידי מזונות אחרים. בנוסף לכך, הם מלאים בסוכר שמעודד יצירת חומצה על ידי בקטריות.
 

7. סוכריות וארטיקי קרח

שימו לב כיצד השפתיים והלשון שלכם נראים לאחר אכילה של סוכריות וארטיקי קרח. צבעי המאכל העליזים שמושכים אותנו, נשארים על חלל הפה, הלשון וגם על השיניים שלנו. כמובן, שגם הסוכר הרב שמצוי בהם מעודד היווצרות של חומצה על ידי בקטריות, שכאמור, מובילה להכתמת השן.  
 

8. תה וקפה

צבעו השחור של הקפה, שבלעדיו אי אפשר להתחיל את הבוקר, כה כהה שלשיניים שלכם אין אפשרות להימלט מהכתמה. הוספת חלב יכולה לעזור להפיג את ההשפעה של הצבע אך אינה מנטרלת אותו לחלוטין. שתיית תה שחור גם היא בעלת השפעה דומה על הכתמת השיניים. שתיית תה צמחים עם צבעים בהירים עשויה להוות תחליף בריא יותר שישמור על שיניים לבנות וחיוך צחור.
 

9. רוטב בלסמי

רוטב בלסמי הוא רוטב מעולה לשדרוג טעמם של סוגי סלטים שתכינו, אך צבעו הכהה ועצם היותו חמוץ, עלולים להזיק לצבע הלבן של השיניים. הוספת רטבים שכאלו לסלט עשיר בעלי חסה יכולה להפיג מעט את הנזק לשיניים, מכיוון שהעלים משמשים כמעין מחיצות הגנה לשיניים מפני הרוטב.
 

10. חמוצים

מעצם שמם, המלפפונים החמוצים ושאר מאכלים כבושים, מלאים בחומץ. אכילה רבה שלהם גורמת ליצירת סדקים בשכבה המצפה את השן, ובכך היא מועדת להכתמה ולהצהבה.
 
מזונות שמכתימים שיניים
mariko

11. סלק

למרות שהירק הסגלגל הזה מלא בוויטמינים וחומרים אורגניים אחרים שטובים לנו לבריאות, הוא מלכלך מאוד כל דבר שהוא בא עימו במגע, כולל השיניים. הצבע הכהה הרב שהוא מפריש, צובע ומכתים את השיניים שלנו לאורך זמן, במיוחד אם הוא הוגש עם חומץ.
 

12. מיצי פירות  

חלק מהמיצים שאנו שותים עשויים מפירות בעלי חומציות גבוהה כמו פירות הדר, או מפירות שלהם יש צבע כהה וחזק כמו רימונים, ענבים וחמוציות. אלו עלולים להכתים את השכבה החיצונית של השן, האמייל, או להחליש אותה ובכך היא תהיה מועדת יותר להכתמה. מיצי פירות מתועשים, להם מוסיפים סוכר, מזיקים במיוחד לשמירה על לובן השיניים. 
 
 

6 טיפים פשוטים להלבנת שיניים ולמניעת כתמים

1. צחצוח שיניים מיד אחרי כל ארוחה?

הקביעה המוכרת כי צחצוח שיניים מיד אחרי כל ארוחה ישמור על השיניים ועל צבען הלבן, אינה תקפה בכל המקרים. להפך, לעיתים הצחצוח הזה יכול לגרום לנזק. לאחר אכילת או שתיית מאכלים חומציים, שכבת השן שמצפה ומגינה על השן, שכבת האימייל, הופכת לחלשה ופגיעה יותר. צחצוח נמרץ של השיניים פוגע עוד יותר בשכבה רגישה זו. אם בכל זאת אתם רוצים לצחצח אחרי כל ארוחה, עדיף להמתין כחצי שעה לפני הפעולה.
 

2. שטפו את הפה במים פושרים

כמה פשוט, ככה מומלץ. שטיפת הפה לאחר אכילת מזונות חומציים או כהים עוזרת להיפטר משאריות חומרים אלו, שנותרו על השיניים וברוק שלכם, ובכך מגבילה את הנזק בהן. אין צורך במי פה, רק מים פושרים רגילים.
 

3. השתמשו בקש

גם אם זה נראה לכם מעט מסורבל או ילדותי, שתייה בקש יכולה להפחית משמעותית, גם אם לא לגמרי, את המגע של הנוזלים הכהים והחומציים עם חלל הפה שלכם ובכללם גם עם השיניים. בפעם הבאה שאתם נותנים לילדים שלכם לשתות משקאות שכאלו תזכרו לתת להם קש!
 
מזונות שמכתימים שיניים

4. לא לשכוח לצחצח גם את הלשון

על הלשון שלנו מצטברים הרבה שאריות של מזון ומשקאות, אותן היא סופגת. אלו עלולים להמשיך ולהכתים לנו את השיניים גם בתום האכילה והשתייה, אפילו אם צחצחתם שיניים. על כן, חשוב מאוד לצחצח גם את הלשון כדי להסיר ממנה את אותם חומרים שמזיקים לשן ולצבע הלבן שלה.
 

5. גרגרו מעט חומץ תפוחים

אמנם מדובר בחומץ שעלול לפגוע בשכבת האמייל של השן, אך גרגור כמות קשטנה של חומץ תפוחים ושטיפה עם מים פושרים מסייעת להורדת כתמים, ובייחוד כתמי קפה. כדי לראות תוצאות, יש להשתמש בשתי כפות חומץ תפוחים בכוס מים, פעם – פעמיים בשבוע, למשך חודש. זכרו, שימושביותר מדי חומץ תפוחים עלול לפגוע בשיניים.
 

6. איכלו תפוחים, אגסים, סלרי וכרובית 

מזונות אלו, ושאר מאכלים אחרים עשירים בסיבים, משמשים כמעין מברשת שיניים טבעית שמשפשפת את השיניים בעדינות ומסירה את שאריות האוכל הכהה או החומצי שעל השיניים. בנוסף לכך, תפוחים ואגסים מגבירים את ייצור הרוק שעוזר להסיר את הכתמים שעל השיניים, כך שהם קינוח מושלם לארוחה בריאה שתשאיר לכם שיניים לבנות וחזקות.
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: