maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כך תבחרו את הפירות והירקות הטובים ביותר

האם אתם תמיד בוחרים אבטיח תפל? האם החציל שלכם תמיד מלא בגרעינים? התירס יבש? המדריך שלנו ידאג לכך שזה לא יקרה שוב. ואחרי שתקראו אותו, תוכלו ללמד גם את הירקן דבר או שניים...
 
תירס
התירס הוא ירק שמאבד את טריותו במהירות ולכן חשוב לבחור תירס היישר מהשדה. תירס עטוף בעלים בעל שערות לבנות ודקות הוא בחירה מצוינת. למהדרין מומלץ גם לדקור את אחד מריבועי התירס - אם הנוזל שיוצא מהם הוא לבנבן וסמיך אז זה התירס הנכון! 
 
ירקות
PublicDomainPictures
 
חציל 
על מנת לבחור חציל טוב צריכים להפעיל את השרירים. חציל טוב יהיה בעל מעט גרעינים ולכן הוא יהיה קל ביחס לגודלו. כדאי לקחת מספר חצילים בדוכן להרים אותם ולבחור את הקל מביניהם. חשוב גם כי חציל יהיה מבריק ומתוח, דברים המצביעים על טריותו. 
 
ירקות
Alice Henneman
אבטיח
כולם מכירים את שיטת הדפיקה, אבל לנו יש שיטה יותר מתוחכמת שמפעילה פחות את חוש השמיעה. יש לבחור אבטיח עם גבעול קטן ויבש, אם הגבעול של האבטיח ירוק ומתוח אז האבטיח יהיה תפל ולא עסיסי. 
 
ירקות
Harsha K R
עגבנייה 
עגבנייה היא ירק מלא בויטמינים, אך עגבנייה ירוקה היא עגבנייה שלא סיימה לגדול, ולכן מצבור הויטמינים בה נמוך. מומלץ לבחור עגבנייה אדומה בוהקת בעלת מרקם חלק וקשיח. הדבר מבטיח עגבנייה טעימה עסיסית ומלאת בריאות. 
 
ירקות
photon_de
מלפפון
מלפפון צריך להיות ספורטיבי - קשיח וחזק אך גם גמיש ומוצק. מומלץ לקנות מלפפונים קטנים כיוון שהגדולים מלאים במים ולכן טעמם חלש יותר. אם אתם מוצאים מלפפון עם פרח, כדאי לקחת אותו. אלו מחזיקים זמן רב יותר במקרר. 
 
ירקות
Adam Fagen
מלון 
על מנת לבחור מלון איכותי יש להשתמש בחוש המישוש ובחוש הריח. עליכם ללחוץ עם מקום החיבור של המלון עם הגבעול - אם החיבור רך, המלון בשל. בנוסף, מומלץ להריח את המקום. אם המלון מוציא ריח מתקתק, הוא יהיה מתוק ועסיסי. לעומת זאת, חשוב לדעת שמלון בעל ריח מתקתק גם יחזיק פחות זמן במקרר. 
 
ירקות
el_finco  
אפרסמון 
הגודל לא קובע? באפרסמון דווקא כן! אך לא הקטן ביותר או הגדול ביותר, אצל האפרסמונים דווקא גודל בינוני הוא המשובח. אפרסמון בינוני יהיה בעל טעם מתוק מרקם נעים ומלא בעסיסיות.
 
 
ירקות
Joe Ravi
בצל ירוק 
בצל ירוק נראה ירק פשוט לכאורה אבל בשביל לבחור את הבצל בעל הערכים התזונתיים הגבוהים ביותר חשוב לבחון את טריותו. בצל ירוק צריך להיות בעל גבעול כהה וראש בהיר. טריק שימושי נוסף הוא לשפשף את עלי הירוק זה בזה, אם הם משמיעים חריקה - הבצל טרי! 
 
ירקות
LoggaWiggler
ליים 
בניגוד למה שרבים חושבים ליים הוא איננו סוג של לימון, אלא פרי בפני עצמו. על מנת לבחור ליים משובח חשוב שיהיה בעל משקל רב ביחס לגודלו, דבר המעיד על מיץ רב. אם חתכתם את הליים וראיתם שישנם גרעינים בתוכו, כדאי לכם להחליף ירקן, כי זהו אינו ליים אלא לימון שאינו בשל. 
 
ירקות
NotFromUtrecht
שעועית ירוקה
שעועית ירוקה נוטת להיות סיבית. על מנת למנוע זאת מומלץ לבחור בשעועית קטנה. בנוסף, השעועית צריכה להיות שטוחה ובעלת צבע ירוק בהיר. סימן נוסף לאיכות השעועית היא כאשר היא משמיע קול פריך כשהיא נשברת. 
 
 
ירקות
LoggaWiggler

אז קדימה לירקן! 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: