maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

שוטים של אבטיח - מתכון מרענן לקיץ!

הקיץ כבר ממש כאן, הערבים מתחממים ואווירת האירוח היא מושלמת. בקיץ, אין כמו לשבת עם חטיף טבעי מרענן ומקורי, שהוא גם טעים וגם מוגש בצורה מיוחדת.

הכירו - שוטים של אבטיח בגביעי מלפפון! זהו קינוח אלכוהולי ייחודי שיכול לשמש לסיום ארוחת ערב נחמדה, להגשה במשחקי המונדיאל המתקרבים או סתם לצהרי סוף השבוע. ניתן כמובן להגיש גם בגרסה לא אלכוהולית.

 
שוטים של אבטיח ומלפפון

 

רכיבים:

  • 3-4 מלפפונים
  • 1/2 אבטיח
  • 1/2 בקבוק וודקה
  • צרור נענע
  • פלפל חלפניו (ניתן גם פלפל חריף עדין)

הוראות הכנה

שלב 1: אבטיח וודקה (לגרסה לא אלכוהולית יש לדלג על שלב זה)

שוטים של אבטיח ומלפפון

במתכון הזה האלכוהול אינו נמזג ישירות, אלא נספג באבטיח, מה שהופך אותו למעודן יותר. כדי ליצור אבטיח אלכוהולי, נפתח חור בקליפת האבטיח בקוטר של צוואר בקבוק הוודקה שלנו. לאחר מכן נתקע את בקבוק הוודקה בחור כשהפייה מטה והנוזל יכול להישפך פנימה. חשוב לוודא שהבקבוק מקובע כיוון שתהליך הספיגה יכול להימשך זמן מה. מומלץ להכין את האבטיח האלכוהולי יום לפני ולשמור אותו בקירור. תדעו שהאבטיח מוכן כאשר הבקבוק מתרוקן. בכל מקרה, תוכלו לשלוט בכמות האלכוהול שאתם מעוניינים בה, אבל היחס האידאלי הוא 1:1 בין וודקה לאבטיח.

 


שלב 2: גביעי מלפפון (התחילו כאן לגרסה הלא אלכוהלית)

חתכו את המלפפונים לקטעים של כ-5 ס"מ כל אחד. תלוי בגודל המלפפון, תקבלו 3 גביעים בבמוצע מכל אחד. הקפידו על חיתוך ישר כיוון שהצדדים ישמשו כתחתית ואתם רוצים שהגביע ישב בצורה מאוזנת ויציבה.

שוטים של אבטיח ומלפפון

 

הוציאו בעזרת כפית את תוכן המלפפונים החתוכים מבלי לחרוץ דרך התחתית. על הצד החסום יעמוד הגביע. את התוכן של המלפפון שמרו בצד.

שוטים של אבטיח ומלפפון

 

שלב 3: המלית

קצצו חצי אבטיח לקוביות קטנות והניחו בקערה.

שוטים של אבטיח ומלפפון

 

קצצו את הנענע והוציא את הזרעים של פלפל החלפניו כדי למתן את החריפות. קצצו והניחו בקערה עם הנענע. ניתן להוסיף מעט וודקה לתערובת על מנת להבליט את טעמי הנענע והפלפל.

שוטים של אבטיח ומלפפון

לאחר מכן, הוסיפו את תערובת הנענע והחלפניו לאבטיח הקצוץ וערבבו היטב.

שוטים של אבטיח ומלפפון

 

שלב 4: הגשה

מלאו את גביעי המלפפון בתערובת, ניתן להוסיף נענע וחלפניו לפי הטעם.

שוטים של אבטיח ומלפפון

 

את הגביעים המוכנים הניחו על מגבת ל-5 דקות בטרם ההגשה, כדי לספוג את הלחות מהמלפפונים והתערובת.

שוטים של אבטיח ומלפפון

 

זהו, המנה המרעננת של הקיץ מוכנה.

שוטים של אבטיח ומלפפון

 

התחילו לנגוס ושיהיה בתיאבון!

שוטים של אבטיח ומלפפון

 

מקור: הדר גרינבוים
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: