maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון לחם פשוט במיוחד

בית המאפה של אמא - עוגות, לחמים ופשטידות

אין כמו לחם ביתי וחם כדי להפוך את היום שלכם למושלם, במיוחד בימים שאחרי חג הפסח, אבל הכנת לחם דורשת בדרך כלל מאמץ רב. המתכון הבא ללחם מושלם הוא כל כך פשוט שאפילו ילדים יכולים להכין אותו!

 
לחם

מרכיבים

  • 3 כוסות קמח לחם
  • 1/4 כפית שמרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 וחצי כוסות מים
  • ילד חמוד בן 4 (הילד הוא, כמובן, לא חובה, אבל תמיד מומלץ שיהיה אחד בסביבה)
לחם

 

הכנה

  • העבירו את הקמח לקערה גדולה.
לחם

 

  • הוסיפו את השמרים, המלח והמים.
לחם

 

  • ערבבו היטב את התערובת עם כף עץ עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד.
לחם

 

  • כסו את הבצק בניילון נצמד והניחו לו לתפוח במקום חמים כ-12 שעות.
לחם

 

  • לאחר התפיחה, הבצק אמור להיראות כך.
לחם

 

  • קמחו משטח עבודה והעבירו אליו את הבצק. קפלו את קצוות הבצק אל מרכזו, כך שיווצר משטח חלק. הרטיבו את הידיים כדי למנוע מהבצק להידבק אליהן.
לחם

 

  • לאחר הקיפול, הניחו את הבצק על נייר אפייה, או על מגבת מקומחת. הניחו את הבצק בכלי צר, כסו, והניחו לו לתפוח במשך 2 שעות נוספות. הבצק אמור להכפיל את נפחו.
  • חצי שעה לפני סיום התפיחה, התחילו לחמם סיר גדול ומכוסה בתנור, לחום של 230 מעלות. יש להשתמש בסיר מתכת כבד.

לחם

 

  • הניחו נייר אפייה בתחתית הסיר המחומם, והניחו מעליו את הבצק התפוח.
לחם

 

  • כסו את הסיר ואפו בתנור במשך 30 דקות. הסירו את המכסה ואפו במשך 20 דקות נוספות. אם תקישו על הלחם המוכן, הוא אמור להשמיע צליל עמום וחלול.
לחם

 

  • הניחו ללחם להתקרר, וזהו, הוא מוכן!
לחם

 

מקור: רעות מלכי
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: