maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון לסירות קישוא ממולאות בגבינה וירקות

הקישוא, הוא קרוב המשפחה הפחות פופולארי של משפחת הדלועים. בעוד שאחיו המלפפון, הדלעת, האבטיח והמלון זוכים להצלחה מסחררת, הוא לרוב לא מוצא את מקומו על הצלחת. בניסיון לתקן את זה, החלטנו להגיש לכם מתכון לסירות קישואים ממלואות בגבינה וירקות, שיגרום לכם ללקק את האצבעות.

 
 
מצרכים:
2 קישואים
בצל
כף שמנת חמוצה
חצי עגבנייה
כפית תימין מיובש
רבע עד חצי כפית מלח
רבע כפית אבקת קארי
קורט פלפל שחור
גבינה צהובה מגורדת
מעט פטרוזיליה קצוצה
 

שלב 1: חממו את התנור מראש לחום של 200 מעלות ושטפו היטב את הקישואים.

מתכון לסירות קישוא ממולאות בגבינה וירקות

 

שלב 2: חתכו את הקישואים לחצי לאורכם.

מתכון לסירות קישוא ממולאות בגבינה וירקות

 

שלב 3: רוקנו את הקישואים מהתוכן שלהם והניחו אותו בקערה. את סירות הקישואים שמרנו בצד.

מתכון לסירות קישוא ממולאות בגבינה וירקות

 

שלב 4: קצצו בעזרת סכין את פנים הקישואים וחתכו גם את הבצל והעגבנייה לקוביות.

מתכון לסירות קישוא ממולאות בגבינה וירקות

 

שלב 5: טגנו את הבצלים עד להשחמה.

מתכון לסירות קישוא ממולאות בגבינה וירקות

 

שלב 6: כשהבצלים כמעט מוכנים, הוסיפו רבע כפית אבקת קארי וטגנו אותם למשך חצי דקה. העבירו את כל המרכיבים לקערה נפרדת.

מתכון לסירות קישוא ממולאות בגבינה וירקות

 

שלב 7: הוסיפו לקערה את הרכיבים הנותרים בסדר הזה: טימין, מלח, שמנת חמוצה, פלפל שחור, עיסת הקישואים ולבסוף העגבניות החתוכות.

מתכון לסירות קישוא ממולאות בגבינה וירקות

 

שלב 8: שמנו במעט חמאה תבנית אפייה והניחו בתוכה את סירות הקישואים שיצרנו קודם לכן.

שלב 9: מלאו בעזרת כף את הקישואים בתערובת שהכנו והוסיפו מלמעלה מעט גבינה מגורדת.

מתכון לסירות קישוא ממולאות בגבינה וירקות
 
 
שלב 10: הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20 דקות. בתום ה-20 דקות, הפעילו את אופציית הגריל של התנור והשאירו את הקישואים בתנור עד שהחלק העליון יזהיב מעט.
 
שלב 11: הוציאו את הקישואים מהתנור ופזרו מעליהם מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
 

מקור: אבי שלו
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: