maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

חטא מתוק: 'הלחם האבוד' של אייל שני

בית המאפה של אמא - עוגות, לחמים ופשטידות

הצרפתים יודעים בדיוק מה לעשות עם הלחם שנשאר מאתמול. הפרנץ' טוסט ("לחם אבוד") שלהם הוא מעדן הבוקר המושלם - הלחם של אתמול הופך לארוחה של היום!

 

חומרים (ל-6 אנשים):

6 פרוסות מרובעות של חלה בעובי 2 ס"מ (מסירים את ה"קשה" של החלה - ומשתמשים רק ב"לבן")

לתערובת הביצים:

2 חלמונים

1 כוס חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

3/4 כוס סוכר

1/2 מקל ווניל מפורק

1/2 1 כוסות אבקת סוכר

300 גרם חמאה


להגשה:

1 גביע שמנת חמוצה

ריבה ביתית (תות שדה, מישמש, או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים).


הכנה:

1. במיקסר, במהירות גבוהה, מקציפים את חלמונים עם הסוכר עד שהתערובת מלבינה.

2. יוצקים לתערובת, תיך כדי הקצפה, את החלב והשמנת ואת תוכו של מקל הווניל (חוצים את המקל לאורכו ובעזרת סכין קטנה "אוספים" את הגרגרים הזעירים שבתוכו).

3. מטביעים את הפרוסות, ל-5-6 דקות, בתוך תערובת הביצים. מוציאים ומנגבים קלות ביד.

4. טובלים את הפרוסות באבקת הסוכר, ומצפים מכל הצדדים (כמו שמצפים שניצלים בפירורים).

5. מחממים מחבת כבדה, ממיסים את החמאה ומטגנים את הפרוסות משתי צידיהן עד שהן מזהיבות.

6. מניחים על צלחת, לידן שמים כף של שמנת חמוצה ושלולית ריבה.


הגנום של הלחם האבוד:

ציפוי הפרוסות באבקת הסוכר גורם לכך שבאכילה הן נדבקות לשיניים (לא לדאוג, זה מיד משתחרר), כי מה זה אוכל של ילדים ומה הם זיכרונות הילדות אם לא אוכל שנדבק לשיניים...

מקור: אייל שני

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: