maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

גספאצ'ו עגבניות - מרק קר, בריא וטעים!

זה רק מרק - מזין, משביע וטעים

עונת המעבר מזמנת גם מתכון מעבר - גספאצ'ו עגבניות - מרק קר, בריא ועשיר בטעמים. גספאצ'ו מבוסס ברובו על עגבניות, שהן מטבען עשירות בויטמין C, ויטמין A, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים.

ליקופן, הפיגמנט האדום שבעגבניה משמש כאנטיאוקסידנט (נוגד חמצון) ומגן על המבנים התאיים וה-DNA מפני השפעות של רדיקלים חופשיים המזיקים לתאים בריאים ועשויים לסייע לתאים סרטניים להתפתח. כמו כן, הליקופן גם מוריד את רמות הכולסטרול, שעשוי לגרום למחלות לב.

מה צריך?

  • 2 כוסות מלפפון, מקולף וקצוץ לקוביות קטנותגספאצו
  • 1 כוסות פלפל אדום, קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 כוס פלפל כתום, קצוץ לקוביות קטנות
  • 2 כוסות עגבניות בשלות, קצוצות לקוביות קטנות
  • חצי בצל, קצוץ דק
  • 2 כוסות מיץ עגבניות
  • 3 כפות חומץ בן יין
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שום כתוש, קצוץ דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות בליליקום טרי, קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל

מה עושים?

הכניסו את כל החומרים לקערה, ערבבו היטב.
שפכו חצי מהכמות לבלנדר או למערבל מזון, ערבבו היטב עד לקבלת תערובת סמיכה.
החזירו את התערובת לקערה עם שאר חומרי הגלם, וערבבו היטב.
כסו את הקערה והכניסו למקרר למינימום שעתיים לפני הגשה.

בתאבון!

מקור: שרה גוטליב
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: