maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכון נפלא למרק בטטה וקינואה!

זה רק מרק - מזין, משביע וטעים

רוחות הסתיו המנשבות, עושות חשק לאסוף מתכונים לימים גשומים.
למדו כיצד להכין מרק בטטה וקינואה חמים, בריא וטעים. 

מתכון למרק בטטה וקינואה

מה צריך?

  • 1 בטטה גדולה
  • 3 כפות שמן זית, אחת-אחת
  • חצי בצל, חתוך לקוביות
  • 2 גזרים שלמים, חתוכים לקוביות
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 300 גרם ציר עוף / ציר ירקות
  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • מלח ים ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה / פרמזן לקישוט
מתכון למרק בטטה וקינואה

חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

קלפו וחתכו את הבטטה לקוביות.

מתכון למרק בטטה וקינואה

הניחו את הקוביות על תבנית וטפטפו מעל 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.

הכניסו לצלייה בתנור במשך 20 דקות.

מתכון למרק בטטה וקינואה

בסיר גדול, חממו כף שמן והוסיפו בצל מטוגן.

בהדרגה, הוסיפו שום וקוביות גזר. בשלו עד שהם מתרככים.

הוסיפו לסיר את הבטטות הצלויות ואת ציר העוף.

בשלו במשך 20-30 דקות, עד שכל הירקות מתרככים.

מתכון למרק בטטה וקינואה

הכניסו את התערובת לבלנדר וטחנו את הירקות המבושלים, עד שמתקבלת מחית סמיכה ואחידה.

מתכון למרק בטטה וקינואה

העבירו את המחית ישרה אל הסיר והוסיפו את הקינואה.

בשלו מספר דקות נוספות ומזגו לקעריות.

אופציה: הוסיפו פרמזן ופטרוזיליה לקישוט.

מתכון למרק בטטה וקינואה

בתאבון!

 
 
מקור: רעות דרביאני
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: