מזונות לדוגמה מתזונה יפנית:
אורז חום – אורז חום עשיר בסיבים תזונתיים המשפרים את תהליך העיכול ומשרים תחושת שובע לאורך זמן. בנוסף באורז החום ניתן למצוא מינרל בשם מנגן החיוני לתהליך חילוף החומרים בגוף.
מנגו – המנגו מספק לגוף כמות נדיבה של ויטמין A ו-C. בנוסף הפרי המתקתק עשיר בנוגדי חמצון המסייעים במניעת מחלת הסרטן.
אצות ים – אצה נחשבת לאחד מן הצמחים המזינים בעולם, ומכילה מגנזיום, סידן וברזל, שלל חומצות אמינו חיוניות שונות וויטמינים מקבוצת B כמו גם ויטמינים K ו-E.
בצל – הבצל עשיר בתרכובת גופרית המסייעת בהפחתת רמות הסוכר בדם. בנוסף רכיביו האנטי בקטריאליים של הבצל הופכים אותו לאנטיביוטיקה טבעית מעולה.
טופו – הטופו נחשב למזון דל שומן העשיר בחלבון ובחומצות אמינו חיוניות אותן הגוף איננו מסוגל לייצר לבד.
4. תזונה אסייתית
"תזונה אסייתית" היא כינוי שדבק למשטר תזונתי אותו גיבשו חוקרים בראשית שנות התשעים, המתבסס על העקרונות התזונתיים של התושבים המתגוררים בסין, יפן ומדינות נוספות ברחבי מזרח ודרום-מזרח אסיה. המניע למחקר נבע מן העובדה שמרבית המקומיים באזורים שנסקרו היו רזים ובריאים יותר ביחס למקביליהם במערב. רק לשם ההשוואה, בעוד שהנתונים מצביעים על כך שכ-45% מהאמריקאים נמצאים בסיכון ללקות בסרטן או במחלות לב, רק 15% מתושבי האזורים האסייתיים שנסקרו עונים על אותם הקריטריונים. עם סיומו של המחקר, גיבשו החוקרים פירמידת מזון שלקחה בחשבון הרגלי אכילה ותפריטים מכל רחבי מזרח אסיה. על פי מסקנותיהם, המזונות המשותפים העיקריים שמאפיינים את מרבית האזורים שנבדקו ושנצרכים בהם על בסיס שבועי היו אטריות, דגנים מלאים, ביצים ועופות.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: