maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסלט אנדיב

לא ניתן לדבר על המטבח הבלגי מבלי להזכיר את האנדיב, המוכר לנו בתור עולש. הצמח המריר הזה משתלב נהדר במטבח האירופאי בכלל ובמטבח הבלגי המסורתי בפרט, בזכות השילוב יוצא הדופן שלו עם מנות מתוקות וחריפות, קרות וחמות ואף צלויות ואפויות. אחת ההצעות המקובלות ביותר לשילוב אנדיב בארוחה היא בסלט, ומדובר במנת פתיחה נהדרת, בריאה וקלילה שמתאימה לכל אירוע.
 
זמן הכנה: 7 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לסלט אנדיב
רכיבים לסלט אנדיב:
תפוחים - 2 (ירוקים חמצמצים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
אנדיב - 3 (ראשים, פרוסים דק)
אגוזי מלך - 2 כפות (או שקדים קלופים)
רכיבים לרוטב:
שמן - 4 כפות
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
שום - 1 כפית (כתוש)
מלח - קמצוץ
אופן הכנת הסלט אנדיב:
  1. ערבבו את התפוחים, האנדיב והאגוזים או השקדים יחד בקערה.
אופן הכנת הרוטב:
  1. ערבבו את רכיבי הרוטב בקערה נפרדת וצקו מעל לסלט.
  2. ערבבו את כל הרכיבים יחד והסלט שלכם מוכן!
מקור: תמר ס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: