תבשיל הקדירה הנפלא הזה מגיע מהמטבח הצרפתי, והוא מכוסה ברוטב נפלא וזמין, פירורי לחם מחיטה מלאה וגבינת מוצרלה שיצליחו לרצות את בלוטות הטעם שלכם ובה בעת לשמור על בריאותכם.
אופן הכנת הגרטן ירקות:
-
הניחו מחבת על להבה בינונית, הוסיפו כף שמן ולאחר שהוא יתחמם מעט הוסיפו את הירקות ומלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב במשך 4-3 דקות, תוך כדי הוספת מעט מים, ולאחר מכן הורידו מהאש.
-
כעת, הכינו את רוטב הבשמל (הוראות למטה).
-
חממו את התנור על 200 מעלות.
-
הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, שמנו עם כף שמן, הוסיפו את פרוסות החציל וטגנו אותן עד שישחימו. כשהן יהיו מוכנות חלקו את החצילים בין שתי קערות באופן שווה והניחו בצד.
-
שמנו תבנית אפייה, קחו את אחת מקערות החצילים והניחו את הפרוסות בשכבה אחידה שתכסה את תחתית התבנית. לאחר מכן, צקו את רוטב הפיצה באופן אחיד על החצילים.
-
הניחו את הירקות המוקפצים על גבי רוטב הפיצה, ומעליהם סדרו את החצילים שנותרו בקערה השנייה. כעת, צקו את רוטב הבשמל על שכבת החצילים ופזרו את פירורי הלחם ואת גבינת המוצרלה.
-
הכניסו את התבנית לתנור, אפו במשך 20-15 דקות, או עד שהגבינה תימס, והגישו.
אופן הכנת הרוטב בשמל:
-
הניחו סיר על להבה בינונית והמיסו בו את החמאה.
-
לאחר שהחמאה תימס, הורידו את הסיר מהאש והוסיפו את הקמח.
-
ערבבו היטב והניחו את הסיר בחזרה על להבה נמוכה. לבסוף, הוסיפו כוס חלב דל שומן, והמשיכו לבחוש עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.
מקור: לימור י.