header

מתכון לגרטן כרובית ו-4 גבינות

משמעות המילה "גרטן" (Gratin) בצרפתית היא מוקרם והמנה הזאת במקרים רבים מבוססת על תפוחי אדמה, אך יש לה גם הרבה גרסאות נפלאות נוספות, כמו זו שלפניכם בה מככבת הכרובית. בניגוד לתפוחי אדמה, את הכרובית לא צריך לקלף או לחתוך יותר מדי, מה שהופך את הכנת המנה הזאת לקלה יותר עבור רבים, ויש שיטענו שהיא גם משתלבת טוב יותר עם 4 הגבינות שהופכות את המתכון שלפניכם לעשיר וטעים כל כך. רוצים להיווכח בכך בעצמכם? פשוט אספו את המצרכים הבאים וקדימה לעבודה!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לגרטן כרובית ו-4 גבינות מקור תמונה: easyfood.ie
רכיבים לגרטן כרובית ו-4 גבינות:
כרובית - 800 גרם (מופרדת לפרחים בינוניים)
חמאה - 30 גרם
קמח - 30 גרם
חלב - 500 מ"ל (חם)
פפריקה - ½ כפית
גבינה כחולה - 60 גרם (מפוררת)
גבינת פרמזן - 60 גרם (מגוררת)
פירורי לחם - 6 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת גרטן כרובית ו-4 גבינות:
  1. חממו בסיר בינוני מים עם מעט מלח עד לרתיחה, הוסיפו את הכרובית ובשלו למשך 2 דקות. לאחר מכן סננו את המים והעבירו את הכרובית לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול.
  2. המיסו את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית, הוסיפו את הקמח, ערבבו ובשלו למשך 1-2 דקות.
  3. הוסיפו בהדרגה למחבת את החלב החם וערבבו כל הזמן עד שכל הנוזל הועבר. בשלו למשך 3-4 דקות, או עד שהחלק האחורי של כף עץ טבולה ברוטב נשאר מכוסה בו.
  4. הוסיפו פפריקה, עירית וחרדל, וערבבו. כעת, חופן אחד בכל פעם, הוסיפו את גבינת העזים, הגבינה הכחולה ואת גבינת הגרוייר, ערבבו בסיום כל תוספת ואז תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. כבו את האש וחממו תנור ל-200 מעלות - בזמן שהוא מתחיל לעבוד שמנו קלות תבנית אפייה עם קצת חמאה, נקזו ויבשו את ראשי הכרובית מקערת מי הקרח וסדרו אותם בצורה אחידה ככל האפשר בתבנית.
  6. שפכו את רוטב הגבינות מהמחבת מעל הכרובית באופן אחיד, פזרו מעל את גבינת הפרמזן ואז את פרורי הלחם.
  7. הכניסו את הגרטן לאפייה של 25-30 דקות בתנור, עד שצבעו מתחיל להיות זהוב והרוטב מבעבעב. כבו את התנור, הוציאו את הגרטן לקירור במשך 3-4 דקות והגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: