header

מתכון לגרטן שומר ביין

כל עונה מביאה איתה למטבח שלנו פירות וירקות אחרים שאיתם אנחנו יכולים להכין מטעמים מפתיעים, וכאשר בחוץ קר וגשום השומר יכול להיות הכוכב של מנות מיוחדות רבות. היום אתם תכירו אחת שמיועדת ל"מבוגרים בלבד" בזכות יין ורמונט חזק ומתובל, שמשתלב נפלא עם המתיקות המעודנת שהשומר משחרר בזמן הבישול. אם מעולם עוד לא הכנתם מנה שמתמקדת בירק הזה, המתכון הזה הוא מקום נהדר להתחיל ממנו!

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
מתכון לגרטן שומר ביין מקור תמונה: thehappyfoodie.co.uk
רכיבים למתכון לגרטן שומר:
שומר - 1 ק"ג (עדיף מספר קטן של שורשים גדולים על מספר גדול של קטנים)
יין ורמוט - 250 מ"ל (או יין דומה אחר)
גבינת גרוייר - 75 גרם (מגוררת, ניתן להחליף בגבינה דומה אחרת)
שיני שום - 2 (גדולות, כתושות)
שמנת מתוקה - 250 מ"ל (רצוי באחוזי שומן גבוהים)
מלח - כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
חרדל דיז'ון - כף (כ-15 גרם)
אופן הכנת המתכון לגרטן שומר:
  1. תחילה שטפו את השומר היטב, קלפו את השכבה הכי חיצונית, הסירו את "האצבעות" וחיתכו כל שומר לחצי. הסירו את ליבת השומר מתוך כל חצי, וחיתכו אותו לשלוש-ארבע פרוסות.
  2. העבירו את השומר לסיר עם תחתית עבה ומכסה שסוגר אותו היטב, מזגו פנימה את היין, כסו והביאו לרתיחה על אש גבוהה. אמנם אין בסיר כמות נוזלים גדולה, אך כל עוד הוא סגור היטב אין סכנה, מה גם שהשומר עצמו מפריש נוזלים. מומלץ להישאר בקרבת הסיר כדי לשמוע את תחילת תהליך הרתיחה.
  3. אחרי הרתיחה הנמיכו את האש לעוצמה בינונית-חלשה והמשיכו לבשל את השומר על סף רתיחה למשך כ-15 דקות, עד שניתן להרגיש שהוא רך בעזרת מזלג.
  4. הסירו את המכסה והמשיכו לבשל למשך 10 דקות נוספות, בינתיים מומלץ לחמם תנור מראש לחום של 180-200 מעלות ולהתחיל להכין את תערובת השמנת.
  5. ערבבו בקערה את השמנת עם הגבינה המגוררת, השום הכתוש, מלח, פלפל לפי הטעם וחרדל דיז'ון.
  6. כאשר זמן הבישול של השומר מסתיים, כבו את האש והעבירו את חתיכות השומר מהנוזל לתבנית אפייה רדודה, רצוי עגולה, בעזרת מלקחיים ונסו לשמור על שכבה אחידה. את נוזל הבישול העבירו לקערה עם תערובת השמנת וערבבו קלות.
  7. שפכו מעל השומר בתבנית את תערובת השמנת ונוזלי הבישול, הפכו את חתיכות השומר כדי לקבל ציפוי אחיד ומעכו אותן קלות אם יש צורך כדי שיכוסו לחלוטין בנוזל - אך אל תדאגו אם יהיו כמה חתיכות בולטות.
  8. הכניסו לתנור לאפייה של כשעה - עד שהגרטן מבעבע והקצוות הבולטים של השומר מוזהבים. הוציאו את התבנית מהתנור, תנו לגרטן להתקרר במשך כ-10 דקות או יותר, בהתאם לרמת הנוזליות הרצויה, והגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: