בן זוגה של מיה, אודי, נמנע מצריכת גלוטן ועל כן הפשטידה הבאה חפה מכל חיטה. התוצאה לא תאכזב אתכם וכבר בתהליך ההכנה תבינו באיזה מתכון מיוחד מדובר, כשתעטפו את כל התערובת שתכינו בעלי גפן כבושים שמוסיפים טעם מפתיע במיוחד.
למתכונים נוספים מהבלוג "הסלסלה של מיה ואודי"
מקור תמונה:
maya-udi
אופן הכנת הפשטידה מעלי גפן:
-
קלו את הפלפלים בתנור על חום גבוה, כמה שיותר קרוב לגריל, וכשהם משחימים הפכו אותם לצד השני ותנו להם להתקרר כשהתנור סגור (לאחר מכן הקליפות ירדו בקלות).
-
ערבבו יחדיו בקערה את הגבינה הלבנה, הגבינה הכחולה וקמח התירס.
-
חתכו את הפלפלים לרצועות והוסיפו אותם לקערה, תבלו עם מלח ופלפל וערבבו עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
טרפו לתוך הקערה את הביצים.
-
לאפייה מומלץ להשתמש בתבנית סיליקון, משום שאת הפשטידה יש לשחרר מהתבנית ברגע שהיא מוכנה. רססו את התבנית בשמן או מרחו בתוכה שכבה דקה של שמן.
-
רפדו את התבנית בנדיבות בעלי גפן כבושים, כולל את השוליים של התבנית. הקפידו שלא להשאיר חללים לא מכוסים – ניתן ליצור 2 שכבות של עלי גפן.
-
צקו על עלי הגפן את הבלילה שהכנתם.
-
עטפו וכסו את הבלילה בעלי הגפן שנותרו על דפנות התבנית.
מקור תמונה:
maya-udi
-
אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות. בסיומן בדקו עם קיסם שיניים שהמלית יבשה.
-
הפכו את הפשטידה על כלי הגשה. אם תשתמשו בתבנית מסיליקון הפעולה תהיה פשוטה הרבה יותר.
מקור תמונה:
maya-udi
-
הגישו את הפשטידה קרה לצד שמנת חמוצה.
מקור: "הסלסלה של מיה ואודי"