header

מתכון לפשטידת גבינות ופלפלים קלויים ללא גלוטן של מיה שטרן

בן זוגה של מיה, אודי, נמנע מצריכת גלוטן ועל כן הפשטידה הבאה חפה מכל חיטה. התוצאה לא תאכזב אתכם וכבר בתהליך ההכנה תבינו באיזה מתכון מיוחד מדובר, כשתעטפו את כל התערובת שתכינו בעלי גפן כבושים שמוסיפים טעם מפתיע במיוחד.

 למתכונים נוספים מהבלוג "הסלסלה של מיה ואודי"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפשטידת גבינות ופלפלים קלויים ללא גלוטן של מיה שטרן מקור תמונה: maya-udi
רכיבים לפשטידה מעלי גפן:
פלפלים אדומים - 8-10 (קלויים ומקולפים)
גבינה לבנה - 500 גר' (ניתן להשתמש במקום בגבינת שמנת)
קמח תירס - ½ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפשטידה מעלי גפן:
  1. קלו את הפלפלים בתנור על חום גבוה, כמה שיותר קרוב לגריל, וכשהם משחימים הפכו אותם לצד השני ותנו להם להתקרר כשהתנור סגור (לאחר מכן הקליפות ירדו בקלות).
  2. ערבבו יחדיו בקערה את הגבינה הלבנה, הגבינה הכחולה וקמח התירס.
  3. חתכו את הפלפלים לרצועות והוסיפו אותם לקערה, תבלו עם מלח ופלפל וערבבו עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. טרפו לתוך הקערה את הביצים.
  5. לאפייה מומלץ להשתמש בתבנית סיליקון, משום שאת הפשטידה יש לשחרר מהתבנית ברגע שהיא מוכנה. רססו את התבנית בשמן או מרחו בתוכה שכבה דקה של שמן.
  6. רפדו את התבנית בנדיבות בעלי גפן כבושים, כולל את השוליים של התבנית. הקפידו שלא להשאיר חללים לא מכוסים – ניתן ליצור 2 שכבות של עלי גפן.
  7. צקו על עלי הגפן את הבלילה שהכנתם.
  8. עטפו וכסו את הבלילה בעלי הגפן שנותרו על דפנות התבנית. preperation מקור תמונה: maya-udi
  9. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות. בסיומן בדקו עם קיסם שיניים שהמלית יבשה.
  10. הפכו את הפשטידה על כלי הגשה. אם תשתמשו בתבנית מסיליקון הפעולה תהיה פשוטה הרבה יותר. preperation מקור תמונה: maya-udi
  11. הגישו את הפשטידה קרה לצד שמנת חמוצה.
מקור: "הסלסלה של מיה ואודי"
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.