header

מתכון לדלעת ערמונים צלויה עם סירופ מייפל וקינמון

דלעת הערמונים (או דלעת הבלוט), היא זן ישראלי של הדלעת האמריקאית שפותח במרכז מחקר נווה-יער של מכון וולקני, והיא נחשבת למקור עשיר לסיבים תזונתיים, אשלגן, מגנזיום, מנגן וויטמינים B ו-C. ניתן לבשל אותה בשלל צורות – במיקרוגל, בטיגון, בקלייה ואף באידוי, אך אין דרך פשוטה וטובה יותר מלהכין אותה בתנור. בעזרת המתכון הבא תקבלו מנה מתוקה וטעימה במיוחד שתהיה אחת האהובות עליכם ועל הילדים שלכם בערבי הסתיו הקרירים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 4
רמת קושי: קל
רכיבים לדלעת ערמונים צלויה עם סירופ מייפל וקינמון:
דלעת ערמונים - 2 (כל אחת במשקל של כ-700 גרם)
שמן זית - 2 כפיות
חמאה ללא תוספת מלח - 4 כפות (מחולקות)
סירופ מייפל טבעי - 2 כפות (ועוד קצת להגשה)
מלח - ½ כפית (ועוד קצת להגשה)
קינמון טחון - ½ כפית
אופן הכנת דלעת ערמונים צלויה עם סירופ מייפל וקינמון:
  1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות ופרשו נייר אפייה על תבנית אפייה.
  2. חתכו את הדלעות בזהירות לחצי – אפשר לעשות את זה על מגבת כדי שהן לא יתגלגלו. הסירו את החוטים והזרעים עם כף והניחו את חצאי הדלעות על נייר האפייה עם הצד החצוי כלפי מעלה.
  3. הברישו את פנים הדלעות בשמן זית, הניחו בתוך כל חצי 1 כף חמאה וזלפו בתוך כל אחת ½ כף סירופ מייפל. לבסוף בזקו מלח וקינמון מעל. preperation מקור תמונה: natashaskitchen.com
  4. אפו בתנור למשך 45-60 דקות, בהתאם לגודל הדלעות, עד שבשר הדלעות רך כשמחדירים דרכו סכין. כדי לשפר את טעמן, הברישו אותן במיצים שנאגרים בתחתיתן לאחר 30 דקות של אפייה.
  5. להגשה, העבירו את הדלעות למגש, זלפו מעל עוד קצת סירופ מייפל ובזקו עוד מלח לפי הטעם.
טיפ השף:
מומלץ לחמם כל דעת במיקרוגל למשך דקה כדי להקל על פעולת החיתוך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: דלעת , מתכון לילדים , מתוק , סתיו , מנחם
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.