header

מתכון לכבד קצוץ קלאסי

הכבד הקצוץ הוא ממרח העשוי מכבדי עוף, המוגש בדרך כלל קר ומגיע מהמטבח האשכנזי. את המתכון המסורתי נהוג להכין עם שומן אווז, ולעיתים גם עם תפוח אדמה. בימי הצנע, כאשר היה מחסור בכבד, נהגו להכין אותו מחצילים. אופן ההכנה קל, פשוט ומהיר, ואתם צריכים רק להחליט האם לקצוץ את הרכיבים דק בעזרת סכין חדה, או להכניס למעבד המזון/בלנדר.

מתכון לכבד קצוץ: כבד קצוץ על בגט

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים כבד קצוץ קלאסי:

כבד: מומלץ להשתמש בכבד טרי ולא אחרי הקפאה, שכן ההבדל בטעם יורגש.

בצל: מומלץ להשתמש בבצל לבן, אך אפשר להמיר אותו גם בבצל סגול.

ביצים קשות: הביצים אינם מרכיב חובה בהכנת המנה, אך הן מעשירות את המרקם והטעם של הכבד הקצוץ, ולכן לא מומלץ לוותר עליהן. ביצים קשות מכינים כמו במתכון הבא – ביצים קשות.

הפיכת המתכון לצמחוני: החליפו את הכבדים בחצילים, קישואים או פטריות.

להעשרת הטעם: ניתן להוסיף חרדל דיז'ון, תימין, פלפל אנגלי, כרישה, ברנדי, יין לבן או אגוז מוסקט.

אחסון: בכלי אטום, במקרר. אם נוצר קרום מעל זה בסדר גמור, פשוט ערבבו לפני ההגשה.

הגשה: מומלץ להגיש קר עם חלה, לחם קלוי או קרקרים.

מתכון לכבד קצוץ: כבד קצוץ עם קרקרים
זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לכבד קצוץ קלאסי
רכיבים לכבד קצוץ:
כבד עוף - 500 גרם
שמן זית - 3-4 כפות
בצלים - 2 גדולים
ביצים קשות - 3 ביצים
מלח - ⅓ כפית
בצל ירוק פרוס - 1 גבעול (להגשה, לא חובה)
אופן הכנת כבד קצוץ:
  1. מנקים את הכבדים מהגידים ומהחלקים המיותרים.
  2. חותכים את הבצלים לקוביות קטנות.
  3. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, צולים את הכבדים משני הצדדים עד שהם נהיים שחומים מבחוץ ומעט ורדרדים מפנים, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת.
  4. מוסיפים כף שמן זית ואת הבצל הקצוץ למחבת, מערבבים בעזרת כף עץ ומטגנים עד להזהבה. מעבירים לצלחת הכבד ונותנים להם להתקרר מעט.
  5. מעבירים את הבצל והכבדים לקרש וחיתוך, וקוצצים גס בעזרת סכין גדולה, או מעבירים למעבד מזון על פולסים קצרים.
  6. מעבירים לקערה, מגרדים את הביצים, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
  7. שומרים בכלי אטום במקרר עד ההגשה.
  8. מורחים על גבי לחם, מפזרים מעל בצל ירוק חתוך (לא חובה) ומגישים. preperation
טיפ השף:
את הביצים הקשות ניתן להמיר באגוזי מלך או פקאן קלויים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.