header

עוגיות קוקוס - כשרות לפסח

אין כמעט בית בישראל שלא תמצאו בו בחג הפסח את עוגיות הקוקוס שהפכו לחלק חשוב בשולחן הקינוחים. הן כשרות לפסח ויכולות גם לשמש כקינוח בכל ימי השנה, במיוחד לצליאקים ולנמנעים מגלוטן. אופן ההכנה שלהן קל, מהיר ופשוט, מ-4 מרכיבים מתקבלות עוגיות רכות, טעימות וממכרות!

עוגית קוקוס כשרות לפסח

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים עוגיות קוקוס כשרות לפסח:  

קוקוס: ניתן למצוא ברשתות השיווק קוקוס טחון, ואפשר גם לטחון לבד כמה פעמים בבית. 

חלבוניםמומלץ להוציא מהמקרר את החלבונים לפני ההקצפה כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר והקציפה תהיה יציבה.

יצירת הצורה: את צורת העוגיות אפשר ליצור בעזרת הידיים, כפית, או כפית גלידה, ואפשר גם לנסות לזלף, אך יש סיכוי שפעולת הזילוף תהיה מעט קשה בגלל הקוקוס. 

כמות עוגיות וזמן אפייה: כמות העוגיות וזמן האפייה תלויים בגודל העוגיות שתיצרו, ככל שהעוגיות יהיו גדולות יותר זמן האפייה יתארך וכמות העוגיות תהיה קטנה יותר, ולהפך.  

יוצאות מהתנור: העוגיות יוצאות מהתנור רכות, אל דאגה זה בסדר גמור, הן יתקשו ויקבלו את המרקם המוכר והאהוב לאחר שיתקררו

אחסון: מומלץ לשמור בכלי אטום, במקום קריר ומוצל ולא במקרר. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 35
רמת קושי: קל
עוגיות קוקוס - כשרות לפסח
רכיבים לעוגיות קוקוס:
קוקוס טחון - 2 כוסות
סוכר וניל - שקית
סוכר - ¾ כוס
אופן הכנת עוגיות קוקוס:
  1. בקערת המיקסר עם וו מטרפה/בלון מקציפים את החלבונים כדקה, על מהירות גבוהה.
  2. מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה: סוכר וסוכר וניל, וממשיכים להקציף עד קבלת קצף לבן תפוח ויציב.
  3. מוציאים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את הקוקוס לקצף ומקפלים בעדינות בעזרת מרית, עד קבלת תערובת אחידה.
  4. בעזרת כפית גלידה יוצרים מן התערובת מספר תלוליות על גבי תבנית עם נייר אפייה, עם מעט מרווחים ביניהן. preperation
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ל-15-17 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות. preperation
  6. מצננים ומגישים. preperation
טיפ השף:
לשדרוג המתכון ניתן לצפות את תחתית העוגיות בשוקולד: ממיסים 200 גרם שוקולד וכף שמן במיקרוגל, טובלים כל עוגייה או מזלפים מעל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: פסח ,
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: