header

מתכון לעוגת ספוף

אם אתם רוצים להכין קינוח קל במיוחד עם טעמים ים תיכוניים מובהקים – אתם מוזמנים להכיר את הספוף. זוהי עוגת סולת עם כורכום, המקושטת בשקדים וצנוברים, המגיעה אלינו מן המטבח הלבנוני השכן. היא פשוטה, מענגת ומתאימה לכל אירוע, אז הפשילו שרוולים והחלו לעמול עליה.

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 16
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת ספוף מקור תמונה: the salt and sweet kitchen
רכיבים לעוגת ספוף:
סולת - ½1 כוסות
קמח - ½ כוס
סוכר - 1 כוס
כורכום - 1 כף
אבקת אפייה - ½1 כפיות
שמן צמחי - ½ כוס
חלב - 1 כוס (ניתן להמיר במים)
צנוברים - חופן (לחלופין חופן חצאי שקדים קלופים, או גם וגם)
אופן הכנת העוגת ספוף:
  1. חממו תנור לחום של 190 מעלות ושמנו תבנית אפייה מרובעת בגודל 23X23 ס"מ בשמן צמחי.
  2. בקערה גדולה הניחו את הקמח, הסולת, הסוכר, אבקת האפייה והכורכום וערבבו היטב מטרפה.
  3. הוסיפו את השמן והחלב (או המים) והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. אם אחרי הערבוב הבלילה סמיכה מדי, הוסיפו עוד קצת חלב או מים בהדרגה. preperation מקור תמונה: the salt and sweet kitchen
  4. העבירו את התערובת לתוך תבנית האפייה ופזרו מלמעלה את הצנוברים או את השקדים, או את שניהם ביחד. preperation מקור תמונה: the salt and sweet kitchen
  5. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 30-35 דקות או עד שהצנוברים/שקדים מזהיבים.
  6. הוציאו את העוגה מן התנור והמתינו עד שתצטנן לחלוטין בטמפרטורת החדר. חתכו לריבועים והגישו לצד ספל תה. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: