header

מתכון לעוגת כורכום זהובה

רוצים מנה אחרונה מתקתקה ועדינה שנראית כמו שמש זהובה ומעוררת תיאבון על הצלחת? בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין פינוק נהדר שכזה, שהוא למעשה גרסה משודרגת של עוגת הספוף מן המטבח הלבנוני. כפית של כורכום בריא וצהוב מעניקה למנה הזאת טעם ומראה מיוחדים, לצד טחינה, זרעי שומשום ואפילו נגיעת טעמי הדרים מרעננת. תהליך ההכנה פשוט מאוד וכל מה שאתם צריכים לעשות זה לאסוף את הרכיבים והמוצרים הנחוצים כדי להתחיל לאפות לעצמכם עוגה נפלאה!

זמן הכנה: 45 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת כורכום זהובה מקור תמונה: saveur.com
רכיבים למתכון לעוגת כורכום זהובה:
טחינה - 1 כף (20 גרם)
שומשום שחור - 1 כף (20 גרם - ניתן להמיר בשומשום לבן נוסף)
שומשום לבן - 1 כף (20 גרם )
קמח רב תכליתי - ¾ כוס (95 גרם)
סוכר לבן דק - ¾ כוס
קמח סמולינה - ¾ כוס (95 גרם)
כורכום טחון - 1 כפית
אבקת אפייה - ¾ כפית
חלב מלא - ⅔ כוס (150 מ"ל)
שמן צמחי - ¼ כוס (60 מ"ל)
מי זהר - 1 כפית
אופן הכנת המתכון לעוגת כורכום זהובה:
  1. חממו מראש תנור ל-180 מעלות כשבמרכזו מונחת רשת לתנור. מרחו באופן אחיד את הטחינה בתוך תבנית טבעת, תבנית לסברינה או כל כלי אפייה דומה בקוטר 18 ס"מ.
  2. ערבבו את זרעי השומשום השחור והלבן, ופזרו את התערובת באופן אחיד בתוך התבנית מעל ציפוי הטחינה.
  3. ערבבו בקערה גדולה את 2 סוגי הקמחים, הסוכר, הכורכום ואבקת האפייה. ערבבו קלות וצרו גומה במרכז המסה היבשה.
  4. שפכו לתוך הגומה חלב, שמן ומי זהר. כעת ערבבו היטב את כל הרכיבים, רטובים ויבשים, ביחד עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  5. העבירו את התערובת בזהירות לתוך התבנית שלכם - מרחו ופזרו אותה באופן אחיד כדי שתכסה את כל חלקה התחתון.
  6. הניחו את התבנית על הרשת שבתנור ואפו את העוגה למשך 30-35 דקות - העוגה מוכנה כשקיסם שמוחדר לבצק יוצא נקי.
  7. בסיום האפייה הוציאו את התבנית והרשת מהתנור ותנו לעוגה 10 דקות להתקרר בצד לפני שתהפכו ותחלצו אותה מעל הרשת (רצוי לשים מגבת מתחת).
  8. המתינו עד להתקררות נוספת והגישו את העוגה כשהיא עדיין חמימה במקצת. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.