header

מתכון לעוגת גבינה יפנית

קונדיטורים רבים אוהבים להתגאות ביכולת שלהם להכין עוגות גבינה גבוהות ומרשימות - ומהיום גם אתם תוכלו לעשות זאת במטבח הביתי שלכם! הכירו את המתכון המנצח שלנו לעוגת גבינה יפנית - התענוג האוורירי, הרך וגדוש החלבון שהולך להרשים את כל האורחים שלכם ולגרום לכל ביס להעניק לכם הרגשה כאילו שאתם מרחפים על ענן.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קשה
רכיבים למתכון לעוגת גבינה יפנית:
חמאה - 7 כפות
גבינת שמנת - 110 גרם
חלב - ½ כוס (כ-130 מ"ל)
קמח - ¼ כוס (כ-60 גרם)
עמילן תירס - ¼ כוס (כ-60 גרם)
סוכר - ⅔ כוס (כ-130 גרם)
מים חמים - לאפייה
אבקת סוכר - לפי הטעם (להגשה)
תותים טריים - 340 גרם (להגשה, ניתן להחליף בפרי אחר, לא חובה)
אופן הכנת המתכון לעוגת גבינה יפנית:
  1. חממו מראש תנור ל-160 מעלות.
  2. הניחו סיר על להבה בינונית, הכניסו לתוכו את החמאה, גבינת השמנת והחלב, וערבבו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. לאחר מכן, הסירו את הסיר מהאש והניחו אותו להתקרר בצד.
  3. בקערה גדולה הקציפו את חלמוני הביצה עד לקבלת מרקם חלק. לאחר מכן, צקו בהדרגתיות את תערובת גבינת השמנת אל תוך החלמונים תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. דרך נפה או מסננת הוסיפו אל התערובת את הקמח ועמילן התירס, וערבבו היטב כדי למנוע היווצרות של גושים.
  5. בקערה גדולה נפרדת הקציפו באמצעות מיקסר ידני את חלבוני הביצה עד לקבלת מרקם רך. לאחר מכן, הוסיפו בהדרגתיות את הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת מרקם אחיד.
  6. צקו כ-¼ מכמות החלבונים המוקצפים אל תוך תערובת החלמונים וגבינת השמנת, וערבבו עד קבלת מרקם אחיד. חזרו על הפעולה בפעימות עם שאר תערובת החלבונים עד לסיומה.
  7. מרחו שמן על תחתית של תבנית עוגה עגולה וגדולה (קוטר - 24 ס"מ, גובה - 7.5 ס"מ) ועטפו את דפנותיה בנייר אפייה. אם בחרתם להשתמש בתבנית קפיץ, דאגו לכסות את התחתית והדפנות בשתי שכבות של נייר כסף כדי למנוע דליפה.
  8. צקו את הבלילה אל תוך התבנית המשומנת והניחו אותה בתוך מגש אפייה שאותו מילאתם במים חמים (בגובה של כ-2 ס"מ) והנחתם בתחתית 2 דפי נייר סופג - תפקידו של הנייר הסופג הוא לוודא שהחום מתפזר באופן שווה בתחתית התבנית.
  9. הכניסו את התבנית לתנור האפייה ל-25 דקות. לאחר מכן, הורידו את החום ל-140 מעלות ואפו למשך 55 דקות נוספות עד שהעוגה מכפילה את גובהה המקורי.
  10. הוציאו את העוגה מהתנור ובזהירות רבה הפכו את העוגה על היד החזקה שלכם והסירו את נייר האפייה שבצדדים. שימו לב! העוגה צפויה להיות חמה מאוד והפעולה הזו דורשת מיומנות ועדינות ולכן צריך לעשות זאת מהר ובזהירות. ניתן להפוך את העוגה על צלחת במקום, אך הדבר עלול לפגום במרקם האוורירי שלה.
  11. פזרו מעל העוגה מעט אבקת סוכר, פרסו אותה והגישו אותה חמה על צלוחית קטנה לצד תותים טריים - והתענגו בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: