header

מתכון לצ'פאטי – לחם הודי

את לחם הצ'פאטי כל הודי מכיר, כי הוא אחד מסוגי הלחם הנפוצים ביותר בתת היבשת ההודית. הוא מזכיר מאוד פיתה, לאפה או טורטייה, כשלהכנתו משתמשים בקמח מלא והוא למעשה מחליף בארוחות מסורתיות את הסכו"ם. מדובר בלחם המושלם לניגוב או לאכילה עם ממרחים, אז אם אתם מחפשים תוספת חדשה ומקורית לשולחן השישי או סתם כך לארוחה המשפחתית, הנה היא לפניכם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לצ'פאטי – לחם הודי מקור תמונה: rasamalaysia.com
רכיבים למתכון לצ'פאטי:
קמח מלא - 2 כוסות
מלח - 1 כפית
מים - 1 כוס
קמח לבן - 2 כפיות (לקימוח משטח העבודה)
אופן הכנת המתכון לצ'פאטי:
  1. נפו את הקמח המלא לתוך קערה גדולה, הוסיפו לו מלח וערבבו היטב.
  2. הוסיפו ¾ מכמות המים לקערה וערבבו בתנועות מעגליות עד שמתחיל להיווצר בצק. אם נראה לכם שהבצק דביק מדי, הוסיפו 1-2 כפות קמח מלא. אם הוא יבש וקשיח מדי, הוסיפו קצת מים.
  3. לושו את הבצק עד שהוא נהיה רך ולא נדבק לאצבעות – תוכלו למרוח מעט שמן על הידיים כדי לסייע לעצמכם בתהליך הלישה.
  4. כסו את הבצק בניילון נצמד והניחו אותו בצד למשך שעה בטמפרטורת החדר. ניתן להניח את הבצק במקרר, אך לפני השימוש בו הפשירו אותו לטמפרטורת החדר.
  5. כשהבצק מוכן חממו מחבת על להבה בינונית-גבוהה.
  6. צרו מהבצק 10-12 כדורים שווים בגודלם, ועבדו על כדור אחד בכל פעם – גלגלו את הכדור בקמח לבן, שטחו אותו מעט בידיים ואז רדדו אותו על משטח מקומח עם מערוך לכדי עיגול שטוח בקוטר 15-18 ס"מ.
  7. הניחו את הצ'פאטי שיצרתם על המחבת וחממו אותו למשך 30 שניות, עד שמתחילות להופיע עליו נקודות שחורות. הפכו אותו וחממו גם על הצד השני ברגע שהוא מתנפח.
  8. קחו מגבת, קפלו אותה לחצי ולחצו איתה בעדינות על הצ'פאטי כדי להעביר את האוויר שבתוכה לחלקים שנותרו שטוחים. אתם אמורים לקבל כדור מנופח.
  9. העבירו את הצ'פאטי לצלחת וחזרו על כך עם שאר חלקי הבצק.
טיפ השף:
אל תחששו אם הצ'פאטי לא מתנפח כמו כדור – הוא עדיין יהיה טעים. לוקח קצת זמן וניסיון כדי להשיג צ'פאטי נפוחים כמו שצריך. תוכלו לקלות את הצ'פאטי גם על להבה פתוחה, ואף לשלב בהכנתו הן את החימום על המחבת והן את הקלייה על הלהבה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: