header

מתכון לפרוסות חציל על הגריל עם סלט עגבניות רענן

חצילים הם רכיב עם שימושים רבים מאוד במטבח, והם בקלות יכולים להיות הכוכבים של מנות נפלאות כמו זו שאתם עומדים להכיר בעזרת המתכון הבא... בעזרת שימוש במנגל או מחבת גריל (ואפילו שיטות בישול אחרות שבהן ניתן להשתמש באופן כללי) אפשר להעניק להם מרקם רך וטעם מעושן, שמשתלב נהדר עם סלט עגבניות חמצמץ וחריף, ויוצר מנה ראשונה צמחונית שגם מי שלא מקפיד על תזונה שכזאת ישמח לקבל.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לפרוסות חציל על הגריל עם סלט עגבניות רענן מקור תמונה: goodhousekeeping.com
רכיבים לחצילים עם סלט עגבניות:
חצילים - כ-900 גרם (פרוסים לעובי של כ-2 ס"מ)
שמן זית - ¼ כוס + 3 כפות (מחולק)
פלפל אדום - כפית
נענע - ¼ כוס (קצוצה)
פלפל חריף - 3 (קצוצים, ללא גרעינים, אפשר גם פחות או לא להוסיף כלל)
מיץ לימון - 2 כפות
עגבניות שרי - ½1 כוסות (בצבעים שונים, חצויות)
חלב - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת החצילים עם סלט עגבניות:
  1. חממו מחבת גריל על להבה בינונית או מנגל והברישו את החצילים ב-¼ כוס שמן זית. פזרו עליהם כוסברה, פלפל אדום ומעט מלח לפי הטעם.
  2. בשלו את החצילים על המחבת למשך 10-12 דקות, עד שהם מתרככים. זמן הבישול עשוי להשתנות על מנגל.
  3. בינתיים ערבבו בקערה נענע, פלפלים חריפים, מיץ לימון, חומץ, 3 כפות שמן זית ובערך חצי כפית מלח. ערבבו היטב.
  4. הוסיפו לקערה את העגבניות החצויות וערבבו שוב.
  5. סדרו את פרוסות החצילים המוכנות על כלי הגשה ופזרו מעל את העגבניות יחד עם כמות הרוטב הרצויה מהקערה.
  6. ערבבו בכלי קטן את היוגורט עם החלב וזפלו מעל העגבניות והחצילים.
  7. קשטו במעט עלי נענע או כוסברה לפי הטעם והגישו לשולחן.
טיפ השף:
אם אין לכם מחבת גריל או כוח להדליק מנגל, ניתן להכין את פרוסות החציל בתנור על מצב גריל, לשים לב להבדלים בזמני הבישול ולהמשיך עם שאר המתכון כרגיל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר