header

כדורי נודי ריקוטה ברוטב שמן אבוקדו

אוהבי המטבח האיטלקי שביניכם (ובינינו - מי לא אוהב?) לבטח ישתוקקו לרוץ ולהכין את המנה הזו – כי היא כוללת את כל מה שטוב במטבח הזה ומבוססת על מאכל טוסקני מסורתי: כדורי נודי, שהם למעשה כמו כדורי הניוקי המוכרים והטובים, שמבוססים על גבינת ריקוטה במקום על תפוחי אדמה. בנוסף, כדי להכין את המנה עליכם להשתמש בשמן אבוקדו טעים ושופע יתרונות בריאותיים, כך שהיא לבטח תהפוך ללהיט במטבח שלכם.  

 

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
כדורי נודי ריקוטה ברוטב שמן אבוקדו מקור תמונה: Crush
רכיבים לכדורי נודי:
גבינת גרוייר - ½ כוס (מגוררת)
ביצים - 2 (גדולות)
קמח לעוגות - 6 כפות (ועוד קצת לקישוט)
מלח - 1 כפית
רכיבים לרוטב לכדורי נודי:
שמן אבוקדו - ¾ כוס
מלח - קורט
רכיבים להגשת הנודי:
פולי אדממה - 2 כוסות (חלוטים ומוצאים מתרמיליהם)
גבינת גרוייר - ½ כוס (מגוררת)
אופן הכנת הכדורי נודי:
  1. הכניסו את כל רכיבי כדורי הנודי לקערה גדולה (מלבד שאריות הקמח שהכנתם לקישוט), וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. לושו בעזרת ידיכם את התערובת וצרו ממנה 16 כדורים שווים בגודלם.
  3. פזרו מעל כל כדור מעט מקמח העוגות שהשארתם בצד, והניחו את כולם בתבנית אפייה או מגש. הכניסו למקרר וקררו למשך שעה אחת.
  4. מלאו סיר במים עם מעט מלח והביאו לרתיחה. הכניסו את כדורי הנודי לסיר בקבוצות קטנות, ובשלו אותם על אש קטנה – 5 דקות לכל קבוצת כדורים. סננו והניחו את הכדורים על נייר מגבת לייבוש.
אופן הכנת הרוטב לכדורי נודי:
  1. הכניסו את כל רכיבי הרוטב למעבד מזון וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. העבירו את התערובת לסיר גדול ובשלו על להבה בינונית. לאחר כשתי דקות, הוסיפו לרוטב את כדורי הנודי ובשלו אותם על אש קטנה למשך דקה נוספת. תבלו לפי הטעם.
אופן הכנת ההגשת הנודי:
  1. הוציאו את כדורי הנודי ברוטב מן הסיר, הניחו על קערת הגשה, פזרו עליהם את פולי האדממה, הצנוברים הקלויים וגבינת הגרוייר המגוררת, והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר