header

קציצות בשר וכרישה עם שעועית לבנה ברוטב עגבניות

את המתכון הזה לקציצות בשר עם כרישה אתם תוכלו להכין לכבוד ערב ראש השנה בזכות הכרישה שמצויה בתערובת, וכמובן שלאחר מכן אתם תמשיכו להכין אותו לעיתים קרובות מאוד. הפשטות וקלות ההכנה, הן מה שהופכות את המתכון הזה למנה מושלמת שתתחבב גם על הילדים הקטנים שלכם.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
קציצות בשר וכרישה עם שעועית לבנה ברוטב עגבניות מקור תמונה: thejewishhostess
רכיבים לקציצות:
כרישה - 1 גבעול גדול (נקי, שטוף, ללא עלים ירוקים קשים וחתוך לקוביות קטנות)
שמן זית - 1 כף
קמח מצה - ¼ כוס (או פירורי לחם)
קינמון - ½ כפית
בהרט - ½ כפית
בשר טחון - 460 גרם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן - מעט (לטיגון)
שעועית לבנה - 600 גרם (מקופסת שימורים כולל הרוטב)
רסק עגבניות - 2 כפות
שמן זית - 2 כפות
מים - ½ כוס
אופן הכנת הקציצות:
  1. חממו מחבת מעל חום בינוני-גבוה, צקו 1 כף שמן זית והוסיפו את קוביות הכרישה. טגנו כ-2 דקות והסירו מהאש.
  2. כעת, הכניסו בשר טחון, כרישה מטוגנת, מלח, פלפל, קינמון, בהרט ופירורי לחם או קמח מצה לקערה בינונית וערבבו היטב.
  3. הוסיפו את הביצים לתערובת הבשר וערבבו היטב עד להטמעת רוב הביצים בעיסה.
  4. הניחו מחבת מעל להבה בינונית וצקו שמן בגובה של 2-4 ס"מ. כאשר השמן התחמם, צרו כדורים בגודל כדורי פינג-פונג מעט פחוסים מתערובת הבשר והכניסו לשמן החם (לא להעמיס יותר מדי בכל סבב במחבת). טגנו עד להשחמה והפכו את הקציצה לצידה השני. טגנו עד להשחמה גם בצד זה, העבירו לצלחת עם נייר סופג והמשיכו לטגן את שאר העיסה באותה הדרך. בסיום טיגון כל הקציצות הניחו אותן בצד והכינו את הרוטב.
  5. חממו סיר גדול מעל להבה בינונית-גבוהה וצקו לתוכו 2 כפות שמן זית. הוסיפו את רסק העגבניות וטגנו במשך כדקה, צקו את השעועית מקופסת השימורים עם הרוטב שבה היא שרויה וערבבו היטב.
  6. כעת הוסיפו את המים, ערבבו והכניסו את קציצות הבשר אל תוך הרוטב. ערבבו שוב בעדינות ובשלו על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות והגישו.
טיפ השף:
תוכלו להגיש את הקציצות גם ללא רוטב העגבניות או לצד הרוטב עם השעועית.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.