maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת אגסים ומרציפן לט"ו בשבט

את העוגה הטעימה והמושקעת הזו מומלץ לאפות ביום החג עצמו, כיוון שאם תכינו אותה יום קודם היא תחוסל ולא ישאר פירור. המתכון לעוגה קל ופשוט להכנה והטעם מושלם, אז הרתיחו מים לשתייה חמה והרשו לעצמכם להתפנק עם קינוח שכמותו עוד לא טעמתם.   

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת אגסים ומרציפן לט"ו בשבט מקור תמונה: i.pinimg
רכיבים לעוגת אגסים ומרציפן:
סוכר - ¾ כוס
מרציפן - ½ כוס
גרידת תפוז - מ-2 תפוזים
מיץ תפוזים - ¾ כוס
קמח - ¾1 כוסות
אבקת אפייה - ½1 כפיות
מלח - ¼ כפית
חמאה - ¾ כוס (מומסת)
תמרים - ¾ כוס (קצוצים)
משמשים מיובשים - ½ כוס (חתוכים)
תאנים מיובשות - ⅓ כוס (חתוכות)
אגסים - 3 כוסות (בשלים וקצוצים, כ-3-4 גדולים)
אבקת סוכר - 2 כוסות (לזיגוג)
מיץ תפוזים - ⅓ כוס (לזיגוג)
אופן הכנת העוגת אגסים ומרציפן:
  1. הכניסו לקערת המיקסר מרציפן, ¾ כוס סוכר וגרידת תפוזים וערבבו יחד לתערובת מפוררת.
  2. הכניסו את הביצים אחת אחרי השנייה תוך ערבול.
  3. הוסיפו רבע מכמות הקמח וערבבו במהירות בינונית עד שהקמח יטמע בתערובת.
  4. ערבבו את מיץ התפוזים והחמאה המומסת יחדיו בקערה נפרדת.
  5. הוסיפו לקערת המיקסר שליש מכמות הנוזלים תוך עירבול מתמיד. הוסיפו מעט מהקמח ואז מעט מהנוזלים, חיזרו על הפעולה עד לסיום הקמח והנוזלים מהקערה.
  6. כאשר העיסה מעורבבת היטב ובעלת מרקם קרמי בהיר, הוסיפו את הפירות המיובשים ואת האגסים וערבבו היטב.
  7. צקו לתבנית עגולה או קוגלהוף והכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות למשך כ-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
  8. ערבבו את אבקת הסוכר עם מיץ התפוזים לתערובת נוזלית מעט ודביקה.
  9. שחררו את העוגה והניחו לה להצטנן מעט, צקו את תערובת אבקת הסוכר מעל לעוגה והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר