maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לתבשיל בשר וירקות - קווארמה

תבשיל הירקות שלפניכם, שנקרא בבולגרית "קווארמה", מהווה מנת דגל שאותה אתם חייבים לנסות להכין. המתכון מוכן באופן מסורתי בחגים, וכיוון שבישראל יש לא מעט כאלו, תוכלו להכין אותו במועדים המיוחדים שתרצו.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל בשר וירקות - קווארמה מקור תמונה: Alpha
רכיבים לתבשיל בשר וירקות:
בשר בקר - 900 גר' (או טלה, חתוך לקוביות בגודל בינוני)
שמן - ½ כוס
כרישה - 2 יחידות (חתוכות לפרוסות עגולות)
יין לבן - 1 כוס (או אדום, ניתן להמיר בציר עוף - מתכון לציר עוף)
בצל - 1 (קצוץ)
גזרים - 2 (פרוסים לפרוסות בעובי בינוני)
מים - ½ כוס
פטרוזיליה - 2 כפות
פפריקה - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - ¼ כפית
אופן הכנת התבשיל בשר וירקות:
  1. בקערה גדולה, ערבבו יחד יין, מחית עגבניות, פפריקה ופלפל שחור לקבלת מרינדה אחידה והניחו בצד.
  2. חממו שמן בסיר עמוק על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו לו את הבשר והגזר. טגנו את הרכיבים יחד עד שהבשר יתחיל להשחים.
  3. הוציאו את הרכיבים מהסיר לתוך הקערה עם המרינדה, ערבבו יחד והניחו בצד/במקרר למשך 30 דקות.
  4. הכניסו את פרוסות הכרישה לתוך הסיר, מזגו עליהן ½ כוס מים ובשלו עד לריכוך (כ-5 דקות).
  5. הוסיפו לסיר את הבשר והגזר ששרויים במרינדה ובשלו על להבה נמוכה עד שמרבית המים יתאדו.
  6. הוסיפו לסיר את שאר הרכיבים, מלבד הפטרוזיליה, הגבירו את הלהבה לבינונית ובשלו את הנזיד עד לריכוך הבשר והירקות.
  7. הסירו את הסיר מהלהבה, פזרו פטרוזיליה מעל הנזיד והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: