header

מתכון לגלידת סנדוויץ' מלוחה

את גלידת הקסטה או הסנדוויץ' כולם אוהבים, אך אם מתחשק לכם גרסה קצת אחרת שלה, מומלץ שתנסו את המתכון הבא לגלידת סנדוויץ' מלוחה – בלוטות הטעם שלכם יתענגו על המעדן הזה בחודשי הקיץ החמים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
רכיבים לגלידת סנדוויץ':
קרקרים מלוחים - 32 יחידות
חמאה - 55 גר' (לא מלוחה, חתוכה לחתיכות)
סוכר חום - ½ כוס
תמצית וניל - ¼ כפית
שוקולד צ'יפס - ⅓1 כוסות
שקדים - ½ כוס (קלויים, חצויים)
גלידת וניל - 2-3 כפות (מרוככת למשך 5 דקות בטמפרטורת החדר.)
שמן - מעט
אופן הכנת הגלידת סנדוויץ':
  1. חממו את התנור ל-175 מעלות, עטפו 2 תבניות אפייה בנייר אלומיניום ושמנו אותן.
  2. הניחו את הקרקרים המלוחים עם הצד המלוח כלפי מעלה בתוך תבניות האפייה – 16 קרקרים בכל תבנית.
  3. בסיר קטן, המיסו את החמאה יחד עם הסוכר על חום בינוני במשך 3-5 דקות. ערבבו את הרכיבים ליצירת עיסה והוסיפו תוך כדי ערבוב גם את תמצית הווניל.
  4. מזגו את התערובת על הקרקרים המלוחים ופזרו אותה עליהן באופן שווה עד שתכסו את כל החריצים – עשו זאת ב-2 המגשים.
  5. אפו בתנור למשך 10-15 דקות, עד שהעיסה מתחילה לבעבע והקצוות שלה מתחילות להשחים.
  6. פזרו שוקולד צ'יפס על הקרקרים והעיסה בשתי המגשים וחכו במשך 5 דקות, עד שיימסו. מרחו את השוקולד ופזרו עליו את השקדים.
  7. הקפיאו את שתי התבניות למשך 15-30 דקות, הוציאו מהמקפיא והסירו את הקרקרים בזהירות מנייר האלומיניום.
  8. עטפו מגש אחד לתנור בניילון נצמד, והניחו עליו שכבת קרקרים אחת, כשהצד עם השוקולד פונה כלפי מטה.
  9. שימו על הקרקרים את גלידת הווניל, ומרחו אותה באופן שווה. לאחר מכן כסו אותה עם שכבת הקרקרים השנייה, כשהצד עם השוקולד פונה כלפי מעלה.
  10. הקפיאו למשך 6-8 שעות ולאחר מכן חתכו לפי החריצים ליצירת גלידות סנדוויץ'.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.