maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסלט סלרי, שומר וצנון

לא משנה כמה מרכיבים ותבלינים נוסיף לסלט שלנו, מה שחשוב באמת הוא טריותם של הירקות השונים המקנים לו טעמים נפלאים שאין להם כל תחליף. לכן, מומלץ לנצל את שיא עונתו של הסלרי הנפלא כדי להפיק ממנו את המיטב עם מתכון הסלט הטעים והמרענן הבא.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לסלט סלרי, שומר וצנון מקור תמונה: James Ransom
רכיבים לסלט:
שומר קטן - 1 (קצוץ גס)
סלרי - 4 גבעולים (קצוצים גס)
צנונים קטנים - 3 (פרוסים)
חסה - 5 עלים (קצוצים גס)
אגוזי לוז - ⅓ כוס (מרוסקים)
זרעי צ'יה - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
מלח - 1 כפית
בצל קטן - 1 (קצוץ דק)
שמן זית - ¼ כוס
חומץ שרי - 2 כפות (ניתן להמיר במיץ לימון)
חרדל דיז'ון - 1 כפית
אופן הכנת הסלט:
  1. הכניסו לקערה גדולה את השומר, הסלרי, הצנון והחסה וערבבו.
  2. חממו מחבת קטנה על אש בינונית והוסיפו אליה את זרעי הצ'יה עד לקלייה קלה.
  3. הוציאו את זרעי הצ'יה הקלויים וערבבו אותם בקערה נפרדת יחד עם אגוזי הלוז, ½ כפית מלח ופלפל שחור.
  4. הוסיפו לקערה את הבצל הקצוץ, חומץ השרי/מיץ לימון, שמן הזית והחרדל וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. זלפו מעט מן הרוטב על הסלט והוסיפו לו את יתר המלח על פי טעמכם האישי. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: