maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפשטידת שעועית ירוקה דלת שומן

את השעועית הירוקה אנו רגילים לאכול כתוספת לצד מנה אחרת, אולם המתכון הזה ידגים בפניכם כיצד השעועית יכולה להיות בסיס נפלא לפשטידה עם שכבה הפריכה, אשר מסתכמת ב-168 קלוריות למנה. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפשטידת שעועית ירוקה דלת שומן
רכיבים לפשטידת שעועית:
שעועית ירוקה - ½1 קג' (קצוצה בקצוות)
חמאה - 2 כפות
קמח - ¼ כוס
חלב - ½1 כוסות (דל שומן)
ריוויון - ½ כוס (דל שומן)
טימין - 2 כפיות (טרי, קצוץ)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
חמאה - 1 כפית
פטריות - 1 סלסלה (שמפיניון טריות ופרוסות)
בצל - 1 כוס (קצוץ ומטוגן במעט שמן)
פירורי לחם - ½ כוס (רצוי פירורי לחם יפניים – פנקו)
עגבניות - 2 (קצוצות, בלי הזרעים - מומלץ עגבניות תמר)
אופן הכנת הפשטידת שעועית:
  1. חממו את התנור ל-180° מעלות ובינתיים בשלו את השעועית הירוקה במים רותחים ומומלחים למשך 4-6 דקות, הסירו מהאש וסננו את המים. לאחר מכן, העבירו את השעועית לתוך מי קרח להפסקת הבישול שלהם, סננו את המים ויבשו את השעועית.
  2. המיסו את שתי כפות החמאה בסיר גדול. הוסיפו את הקמח בהדרגה וטרפו היטב עד שתתקבל תערובת חלקה. המשיכו לערבב עוד כדקה ולאחר מכן הוסיפו בהדרגה את ½1 כוסות החלב תוך טריפה מתמדת. המשיכו לבחוש היטב לעוד כ-3-4 דקות או עד שיתקבל רוטב סמיך ומבעבע.
  3. הסירו מהאש, הוסיפו לתערובת את הריוויון, הטימין, המלח והפלפל השחור וטרפו את התערובת היטב.
  4. חממו מחבת על חום בינוני – גבוה והמיסו כפית אחת של חמאה. הוסיפו את הפטריות וטגנו אותם למשך כ-6 עד 8 דקות, עד שהם ישחימו. הסירו מהאש ותנו למחבת להצטנן כ-5 דקות.
  5. הוסיפו את הפטריות המטוגנות והשעועית הירוקה לתוך תערובת החלב והקמח, ערבבו היטב ושפכו לתוך תבנית אפייה משומנת.
  6. ערבבו היטב בקערה נפרדת את הבצל המטוגן, פירורי הלחם והעגבניות הקצוצות ופזרו מעל התערובת שבתבנית.
  7. אפו את התערובת בתנור המחומם במשך כ-25 עד 30 דקות עד לקבלת גוון זהוב והגישו מיד.
מקור: רוני ל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר