maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

פרחי ארטישוק יפהפיים ומזינים

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

הארטישוק הוא אחד הירקות המלכותיים, המעודנים והטעימים ביותר במטבח הישראלי, אך טבחים רבים מפחדים לבשל אותו כיוון שהוא דורש ניקוי והכנה רבים. המתכון הבא לפרחי ארטישוק יפהפיים הוא לא רק פשוט ומהיר, הוא גם טעים בצורה יוצאת דופן. פשוט חובה לנסות!

 
ארטישוק מתכון

 

מצרכים

  • 4 ארטישוקים גדולים
  • 4 שיני שום, קלופות
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל גסים לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה (לקישוט, לא חובה)
ארטישוק מתכון

 

  • חממו מראש תנור לחום של 230 מעלות.
  • חתכו את הגבעול ואת השליש העליון של כל ארטישוק. 
ארטישוק מתכון

 

  • הפרידו את העלים בעדינות. התחילו מהעלים החיצוניים.
ארטישוק מתכון

 

  • והמשיכו עד שתגיעו לעלים הפנימיים ביותר.
ארטישוק מתכון

 

  • בעזרת כפית, הוציאו את המצעית (השיער המחובר ללב הארטישוק).
ארטישוק מתכון

 

  • הניחו את הארטישוק על נייר אלומיניום, ושימו שן שום שלמה בתוך כל ארטישוק.
ארטישוק מתכון

 

  • הזליפו את מיץ הלימון ושמן הזית. הקפידו להזליף גם בין העלים.
ארטישוק מתכון

  • תבלו במלח גס ובפלפל גרוס טרי לפי הטעם.
ארטישוק מתכון

 

  • עטפו כל ארטישוק בנייר האלומיניום וסדרו את כל הארטישוקים בסיר או תבנית.
  • אפו את הארטישוקים בתנור במשך 45-50 דקות, או עד שהעלים יתרככו.
ארטישוק מתכון

 

  • הוציאו את הארטישוקים בזהירות מהתנור, הסירו את נייר האלומיניום ופזרו מעל את הפטרוזיליה.
ארטישוק מתכון

בתיאבון!

 

מקור: דבורה לביא
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: