יש הטוענים כי סוקה דומה לפנקייק, יש שאומרים שהוא מזכיר קרפ, ויש שרואים בו סוג של פיצה. מבחינתנו, כל התשובות אפשריות ומעוררות תיאבון. אם זו הפעם הראשונה שבה אתם נתקלים בשם הזה, מדובר על מאפה דק ופריך שעשוי מקמח חומוס. הוא נחשב לאוכל רחוב מוכר ואהוב מאוד בעיר ניס שבצרפת, במטבח הארגנטינאי קוראים לו פאינה, והשורשים שלו כנראה שבכלל מגיעים מאיטליה. אם אתם מחפשים תחליף קל, מהיר, נטול גלוטן וטבעוני ללחם או פיתה, כדאי לכם להמשיך לקרוא ולגלות כמה קל להכין אותו. אין צורך בשמן, לישה או התפחה, והמנה הזו יכולה להפוך תוך דקות לבסיס של פלטת מטבלים, טוסט או אפילו פיצה עם או בלי גבינה, בדיוק כפי שנראה לכם במתכון הבא. אם אתם רוצים לפנק את כל המשפחה או כמות גדולה של אורחים, פשוט הכפילו את הכמויות בהתאם והתחילו לבשל!
אופן הכנת מאפה סוקה:
-
שופכים את קמח החומוס לקערה גדולה, מוסיפים מלח (ותיבול אם רוצים) ומערבבים. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי טריפה, עד שמתקבלת בלילה חלקה ודלילה – בערך כמו בלילת פנקייק.
-
מניחים מחבת כבדה (רצוי מברזל יצוק) על אש בינונית-גבוהה ומחממים היטב. אם המחבת לא איכותית או נוטה להידבק – אפשר להבריש אותה במעט שמן.
-
יוצקים כחצי מהבלילה למחבת ונותנים לה להתפשט. מטגנים 4–5 דקות עד שהקצוות מתייצבים ומופיעות בועות על פני השטח.
-
הופכים בזהירות ומשחימים את הצד השני במשך 3–4 דקות נוספות.
-
חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
-
בעיקרון הסוקה בשלב הזה כבר מוכן, אבל מומלץ לשדרג אותו עם מריחת רוטב פסטו ופיזור הירקות באופן אחיד מעל. פזרו גם גבינה טבעונית או רגילה בהתאם להעדפתם, והכניסו לתנור למשך מספר דקות עד שהגבינה מתרככת.
-
הוציאו מהתנור לקירור של כמה דקות והגישו לשולחן.
טיפ השף:
לנשנוש מלוח: ותרו על התוספות והחימום הנוסף, חתכו למשולשים והגישו לצד חומוס, טחינה, גוואקמולי או כל מטבל אחר שאתם אוהבים. לחימום חוזר, השתמשו בטוסטר אובן או בתנור.