maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כעכים ב-30 דקות - מתכון ביתי פשוט!

על קצה המזלג - נשנושים וחטיפים

בדרך כלל, המחשבה על אפיית כעכים, מסורבלת לא פחות מהאפייה עצמה, אבל הנה מתכון קל ופשוט שלא דורש הרבה מאמץ וגם משיג את התוצאה הרצויה תוך חצי שעה!

כעכים

להכנת 8-10 כעכים מלוחים:

  • 1 ו-1/2 כוסות מים חמים
  • 2 ורבע כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 4 עד 4.5 כוסות קמח
  • 1 ביצה גדולה
  • מלח גס/קצח/שומשום לפיזור

כעכים

מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס ומניחים נייר אפייה על תבנית אפייה.

מכניסים את השמרים לקערה גדולה של מים חמים, בוחשים במשך דקה (אין צורך בהתפחה).

מוסיפים מלח וסוכר. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

בהדרגה, מוסיפים את הקמח - כוס אחת בכל פעם.

מערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק עבה (מוסיפים קמח עד שהבצק כבר לא דביק).

נועצים אצבע בבצק, אם הוא קופץ חזרה משמע שהוא מוכן ללישה.

מניחים את הבצק על משטח מקומח ולשים אותו  במשך 5 דקות. מכדררים לכדור גדול.

בעזרת סכין חדה, פורסים את הכדור לכ-10 כדורים קטנים (תלוי בגודל ובעובי של הכעך שאתם רוצים לאפות).

מותחים כל כדור לרצועה ארוכה של כ-50 ס"מ (שוב, תלוי בגודל של הכעך שאתם רוצים).

מושכים את שתי הקצוות לעיגול ואז מלפפים אותן אלה באלה כמו זרועות שלובות.

כעכים

בקערה קטנה, טורפים ביצה ומורחים מעל הכעכים.

אפשר לפזר מלח, קצח או שומשום לבחירתכם.

מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות. אם יש צורך, הוסיפו 5 דקות של חימום עליון בשביל כעכים פריכים וזהובים. 

הוציאו מהתנור בזהירות. מומלץ להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

כעכים

אופציה: אם אתם מעוניינים בכעכים מתוקים, ערבבו 1 כף קינמון ו-1/3 כוס סוכר במקום להשתמש במלח.

בתאבון!

מקור: אתי דוידוב
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: