print header

חליטת עשבי תיבול נגד שיעול וכאבי גרון

אורגנו, זעתר וטימין הם 3 תבלינים נפוצים שאתם וודאי משתמשים בהם בבישולים שלכם, אבל האם ידעתם שביחד הם יכולים לעזור לכם להתגבר במהירות על בעיות של כאבי גרון ושיעול? לכל אחד מעשבי התיבול האלו יש יתרונות בריאותיים רבים, וכאשר משלבים אותם יחד ומכינים מהם חליטת תה, התוצאה היא תרופה טבעית ויעילה שתעזור לכם לעבור את החורף בשלום. המשיכו לקרוא וגלו מדוע שלושת התבלינים הפשוטים האלה כל כך חשובים לשמירה על בריאותכם, ולמדו גם כיצד להכין את החליטה שתעלים דלקות גרון בתוך ימים ספורים.

 

אורגנו

לעלי צמח האורגנו יש תכונות אנטיבקטיריאליות חזקות, וזאת הודות לשמן שבו המכיל תימול (Thymol) וקרבקרול, מרכיבים טבעיים בעלי יכולת חיטוי גבוהה . שני חומרים אלו הוכחו כקוטלי חיידקים יעילים, בפרט כנגד הרעלות מזון. התימול מסייע גם בשחרור ליחה המצטברת במערכת הנשימה ומשמש כתרופה יעילה נגד שיעול.  מעבר לתכונות האלו, לאורגנו יש יתרון חשוב נוסף: השמנים שבעלי הצמח מכילים מספר נוגדי חמצון חזקים אשר מסייעים למנוע נזקים בתאי הגוף. ליתר דיוק יש באורגנו תכונות נוגדות חמצון החזקות פי 42 מאלו שיש בתפוח ופי 12 מאלו שיש בתפוז. נתונים אלה מחזקים את העובדה שברפואה האלטרנטיבית משתמשים באורגנו כתוסף יעיל למניעת סוגי סרטן שונים, כמו גם בטיפולי אנטיאייג'ינג.

 

זעתר (אזוב)

זעתר הוא למעשה שם של תבלין שהמרכיב העיקרי בו הוא צמח האזוב המצוי. מחקר שנערך לפני מספר שנים במנהל המחקר החקלאי במכון וולקני מצא כי הזעתר הישראלי, המופק מצמח האזוב המצוי, טוב ויעיל יותר מאנטיביוטיקה. מהמחקר עולה כי חומרי הטעם בצמח יכולים להתמודד עם חיידקים ופטריות בצורה יעילה יותר מכל אנטיביוטיקה. הזעתר מסייע בטיפול בדלקות גרון, הצטננויות, נפיחות במעיים וכאבי בטן. הוא יעיל להקלה על בעיות במערכת הנשימה, אסתמה, ברונכיטיס כרוני, גודש וליחה. כמו כן הוא מועיל לתהליך של ניקוי הדם ולטיפול בדלקות במערכת השתן. אם יש לכם תערובת זעתר בבית אפשר לסנן אותה כדי לנפות את זרעי השומשום ולהשתמש בשאר התערובת, שמורכבת בעיקר מצמח האזוב, הקורנית (שגם הוא מרכיב חשוב בחליטה) והסומק. 

 

קורנית (טימין)

צמח זה הוא מקור עשיר לברזל והוא מכיל גם תרכובת כימית שנקראת סליצילט, שהיא בעלת השפעה דומה לזו של אספירין. מעבר לכך, טימין הוא צמח הידוע כתרופת סבתא יעילה שמשמש לטיפול במגוון בעיות במערכת הנשימה. הקורנית היא תוספת מעולה לחליטה גם בגלל הפעילות האנטי חיידקית של הרכיבים הפעילים שבתבלין, שמסייעת לדיכוי מגוון מחלות שמקורן באוכל שלנו. הצמח ידוע כמרגיע את רקמת השריר של מערכת העיכול וממריץ את המערכת החיסונית. לקורנית יש יתרון משמעותי על פני תבלינים אחרים, והוא שלמרות העובדה שטעמו של התבלין חזק יחסית, הוא אינו מטשטש טעמים אחרים וכך אפשר ליהנות ממשקה או מתבשיל שהוא חגיגה של בריאות וגם של טעמים.

 
 

אחרי שהכרנו את שלושת הרכיבים העיקריים שלנו ולמדנו על יתרונותיהם הרבים והמגוונים, הגיע הזמן להכין את החליטה. לצורך הכנת קנקן חליטת אורגנו-אזוב-קורנית לטיפול בשיעול וגרון כואב תצטרכו:

  • 3-4 גבעולי אורגנו טרי
  • 2 גבעולי אזוב טרי
  • 2 גבעולי קורנית טרייה
  • קנקן מים

להכנת החליטה:

1. יש לשטוף היטב את הגבעולים ולהרתיח אותם בסיר יחד עם כמות מים שתמלא כ-¾ מהקנקן.

2. לאחר מכן, יש לבשל על אש נמוכה עד אשר המים יקבלו גוון ירוק-צהוב עד חום.

3. יש להוסיף כפית שטוחה של דבש, אשר גם מוסיף לחליטה טעם נהדר והוא בעצמו תרופה טבעית בעלת תכונות אנטי-ויראליות, ולערבב. אם אתם רוצים משקה מתוק יותר ניתן להוסיף גם 2 או שלוש כפיות דבש.

4. אם טעמו של המשקה חזק מדי, אפשר להוסיף עוד מים לקנקן.

5. תנו לחליטה להתקרר מעט ושתו ממנה 3 פעמים ביום למשך מספר ימים עד לתחושת הקלה.

שיהיה לבריאות!

תמונות: cookbookman17, Michael_Lehet, Kippi70, 663highland, yelod

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.