print header

פטרת ציפורניים זה כבר לא סוף העולם

פטרת ציפורניים היא זיהום כרוני שכיח ומדבק שפוגע בציפורניים ועשוי להתפשט עמוק יותר אל איברים פנימיים בגוף. לא רק שמדובר בפטריה מאוד לא אסטתית, הרי שגם פוטנציאל הכאב שלה גבוה מאוד. מומחים מסבירים כי פטרת הציפורניים היא מסוכנת אך אינה יכולה להיפתר מעצמה - אם כן, מהו הפתרון הנכון והיעיל ביותר?  

פטריות

פטרת ציפורניים היא זיהום מדבק, שעשוי להופיע באצבעות הידיים והרגליים כאחד, אך נפוץ בעיקר באצבעות הרגליים. הפטרת מועברת באזורים רטובים או לחים כמו מלתחות ובריכות שחייה, כמו גם דרך גרביים ונעליים שלא עברו חיטוי. שיעור ההידבקות עומד על בין 6%-8% בקרב האוכלוסיה הבוגרת, כאשר שכיחותה עולה עם הגיל.

המחלה נפוצה גם אצל אנשים המרבים להשרות את ידיהם או רגליהם במים, כמו עקרות בית, טבחים ואנשים שלא מנגבים את רגליהם אחרי המקלחת. עוד עשויים לסבול מפטרת הם אנשים עם בעיות במערכת החיסון, חולים עם זיהום פטרייתי בשאר אזורי הגוף ואנשים הסובלים מבעיות של הזעת יתר.

לפטרת הציפורניים יש סוגים שונים, הנבדלים זה מזה בחומרת התסמינים, כאשר הסוג הנפוץ ביותר של הפטריה - Tinea Unguium, מהווה בין 80%-90% מכלל המקרים.

הפטרת מתחילה לרוב מהציפורן ועם הזמן מתפשטת ועוברת לעור שבין האצבעות; גורמת לגירוד, אדמומיות, סדקים, קילוף וריח לוואי לא נעים. עם התפתחות הפטרת, הציפורניים נעשות כהות, צהובות ועבות מהרגיל, מלוות בכאב ורגישות.

ישנם לא מעט אנשים שסובלים מהזיהום ולא פונים לקבל טיפול רפואי, מה שרבים מהם לא יודעים הוא שציפורן נגועה מהווה קרקע פוריה למחלות זיהומיות ומדבקות אחרות ועשויה לעבור בצורה הדרגתית גם לקרובים ובני משפחה.  פטריה שאינה מטופלת כראוי עלולה לפגוע במערכת החיסונית ולחדור לאיברים פנימיים דרך מחזור הדם ומערכת הלימפה.  בנוסף, ככל שהפטריות מתרבות, כך הן משחררות יותר רעלנים המוסיפים סיבוכים, כמו אלרגיות שעלולות לגרום למחלות בדרכי הנשימה ולמגוון גירויים בעור.

פטריות
 

בעוד שחברות התרופות והקוסמטיקה מספקות כבר שנים קרמים, משחות ואנטיביוטיקה לטיפול בפטריה, הרי שאחוזי ההצלחה אינם בהכרח גבוהים; לא רק שהטיפול התרופתי או הקוסמטי אינו בהכרח מסייע לשקם את הרקמות הפגועות או להצמיח מחדש ציפורן בריאה, אלא שהוא אינו מחסל את שורש הבעיה ועשוי לגרום לתופעות לוואי חמורות.

לאחרונה, התפתחה שיטת טיפול חדשה העושה שימוש בלייזר. הלייזרים מכוונים ישירות אל הפטריה שבציפורן ובאמצעות קרן אור הפועלת בספקטרום של אינפרא אדום וחודרת דרך גוף הציפורן, מצליח הטיפול לחסל את הפטריה מבלי לפגוע ברקמות הגוף. 

היתרון של טיפול הלייזר בא לידי ביטוי בכך שהוא חיצוני ולא פולשני, מותאם לכל מטופל באופן ייחודי, ללא הגבלת גיל והכי חשוב, ללא תופעות לוואי. בכל המחקרים שבוצעו עד היום על יעילות הטיפול בלייזר, לא נצפו תגובות שליליות לשיטה, וזאת בניגוד לטיפול האנטיביוטי הנפוץ שרובו כרוך בסיכון למערכות הגוף השונות, בדגש על הכבד והכליות.

מחקר קליני שנערך השנה ובדק חיסול פטריות הרגליים, הידיים והעור באמצעות מכשור לייזר חדשני, הראה הצלחה ברורה. אצל 89% מהחולים, תוך 6 עד 12 חודשים מרגע סיום סדרת הטיפולים, צמחה ציפורן חדשה ובריאה. לצורך העניין, הפטרת צפויה להתחיל להיעלם כבר מהטיפול הראשון ועד לכחודש לאחר סיום הסדרה – סך הכל כשלושה חודשים מתחילת הטיפולים.

פטריות רגליים 
 

בעבר, נהגו להגדיר את הטכנולוגיה כאויב של המדע והרפואה, כמכונה שמשתלטת על העולם במטרה להדיר את כוחו ויכולתו של המוח האנושי. עם השנים, התבררו יתרונות  הטכנולוגיה וזו החליטה לעשות יד אחת עם הרפואה; לקדם אותה אל הישגים וחידושים שלא ידענו קודם, אל פתרונות יעילים ונכונים שרק חלמנו עליהם. 

יש שמחשיבים את הלייזר כאחת ההמצאות הגדולות ביותר בתולדות הרפואה, ואכן עם השנים הוא מפלס דרכו כטיפול קונבנציונאלי עם יעילות מוכחת, וכאשר הוא מוצע כטיפול לאחד הזיהומים המדבקים ביותר שניתן לסבול מהם, כל שנותר להגיד הוא - שהחיינו!

 

מעוניינים לקבל ייעוץ ללא התחייבות על טיפול בפטרת? לחצו כאן!

ליקטה וכתבה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.