header

מתכון לעוגיות חמאה יווניות - קולורקיה

לעוגיות המתוקות והטעימות האלו ישנה היסטוריה ארוכה מאד, והן מוכנות ומעוצבות בצורת נחש עוד מימי שוכניה הקדמוניים של יוון, שהאמינו כי לנחש יש סגולות ריפוי. כיום ביוון נאפות ומוגשות העוגיות האלו באופן מסורתי בערב חג הפסחא, אך אתם יכולים להכין אותם במטבחכם בכל מועד, ולהגישן כקינוח חגיגי, מפתיע וטעים. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות חמאה יווניות - קולורקיה מקור תמונה: foodistablog
רכיבים לעוגיות חמאה:
חמאה - 340 גר'
סוכר - ¼1 כוסות
מיץ תפוזים - 2 כפות (סחוט טרי)
תמצית וניל - 2 כפות
אבקת אפיה - ½1 כפיות
קמח - ¼5 כוסות
אופן הכנת העוגיות חמאה:
  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. הניחו את החמאה במיקסר והקציפו במשך 5 דקות.
  3. הוסיפו את הסוכר לתוך המיקסר והמשיכו להקציף עוד 5-7 דקות (אם החמאה והסוכר נדבקים לשולי הקערה, הפסיקו את פעולת המערבל, ובעזרת מרית העבירו את החמאה משולי הקערה למרכזה).
  4. הוסיפו את 2 חלמוני הביצים והמשיכו להקציף עד לקבלת עיסה תפוחה ואוורירית. הוסיפו פנימה גם את מיץ התפוזים ותמצית הווניל.
  5. הכניסו לתוך קערה גדולה אבקת אפייה, סודה לשתייה ו-1 כוס קמח.
  6. הוסיפו לקערה עם הקמח את עיסת החמאה שהכנתם קודם לכן, ערבבו והוסיפו בהדרגה פנימה את יתר כוסות הקמח. ערבבו הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. בעזרת מצקת, בצעו חתיכה מן הבצק. עצבו את החתיכה בצורת חבל דק, קפלו אותה במרכז וגלגלו אותה לצורת נחש מגולגל. חיזרו על התהליך וצרו עיגולים כאלו מיתרת הבצק.
  8. שמנו תבנית אפייה והניחו בה את העוגיות שיצרתם.
  9. טרפו את 2 חלמוני הביצים הנותרים בקערה כדי להכין את הזיגוג, והברישו את העוגיות.
  10. אפו את העוגיות בתנור למשך 25 דקות עד שהן מזהיבות. הוציאו מהתנור והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.