maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למצה בריי קלאסי

מתכון למצה בריי קלאסי, כל כך טעים שתרצו להשתמש בו כל השנה, ולא רק בפסח...

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון למצה בריי קלאסי
רכיבים למצה-בריי:
מצות - 4 (חתוכות גס)
ביצים - 4 (גדולות)
אגוז מוסקט - ⅛ כפית
מלח גס - לפי הטעם
חמאה - 2 כפות
אופן הכנת המצה-בריי:
  1. שיברו את המצות לריבועים גסים, והכניסו לקערה בינונית, הוסיפו מים רותחים עד כדי כיסוי המצות.
  2. השרו את המצות עד לספיגה מלאה (כ- 2-3 דקות).
  3. סננו, וסחטו היטב עם הידיים כדי להסיר את עודפי המים.
  4. טרפו ביצים בקערה בינונית, הוסיפו מלח ואגוז מוסקט.
  5. ערבבו את בלילת הביצים עם המצות.
  6. חממו מחבת טפלון עם כף חמאה על אש בינונית, ושפכו את הבלילה.
  7. טגנו עד להשחמת התחתית כ- 4-6 דקות, העבירו בעדינות את המצה-בריי לצלחת.
  8. הוסיפו את כף החמאה השניה למחבת וטגנו את צידהּ השני של המצה-בריי עד להזהבה כ- 4-6 דקות. מגישים חם!
מקור: מרים ט.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: