header

מתכון לירקות וטופו מגולגלים בדפי אורז

רולים מנייר אורז כבשו בתים רבים בישראל שהחליטו להצטרף לטרנד האסייתי בשנים האחרונות ולהכין מטעמים מהמזרח הרחוק. הרולים הבאים פשוטים להכנה ותוכלו ליהנות מהם בארוחת הצהריים או הערב, מתי שרק שתרצו.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לירקות וטופו מגולגלים בדפי אורז מקור תמונה: Ik T
רכיבים לרולים:
גזר - ½ כוס (רצועות)
פלפל אדום - ½ כוס (רצועות)
מלפפון - ½ כוס (רצועות)
כוסברה - חופן (טרייה)
נענע - חופן (עלים טריים)
טופו קשה - 220 גר' (חתוך לקוביות בעובי 1 ס"מ)
שמן צמחי - 4 כפות
קורנפלור - 3 כפות
סוכר חום - 1 כף
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - מעט
אופן הכנת הרולים:
  1. בקערה בינונית הכניסו את הקורנפלור והוסיפו לו את קוביות הטופו. ערבבו את הקוביות עד שיְצוׁפּוׁ מכל צדיהן בקורנפלור.
  2. בקערית קטנה, ערבבו יחד רוטב סויה, סוכר חום, מלח, פלפל ו-1 כף של שמן צמחי.
  3. חממו 3 כפות מהשמן הצמחי שנותר על מחבת בינונית ולהבה בינונית, והכניסו לתוכה את קוביות הטופו המצופות בקורנפלור.
  4. טגנו את קוביות הטופו מכל צדיהן עד שהם ישחימו, ולאחר מכן הוסיפו להן את הרוטב שהכנתם בקערית. המשיכו לבשל עד שייווצר זיגוג של הרוטב על קוביות הטופו. הסירו את המחבת מהלהבה.
  5. הרתיחו מים ומזגו אותם לכלי נמוך ועמוק. השרו את דפי האורז במשך 10-15 שניות לכל אחד, והניחו אותם על מגבת לחה או משטח לח אחר.
  6. סדרו את רצועות הירקות על החלק התחתון של דפי האורז, הניחו מעליהם את קוביות הטופו המזוגגות, גלגלו, קפלו את השוליים בצדדים כלפיי פנים והמשיכו לגלגל עד שהרולים ייסגרו. הגישו עם רטבים אהובים. preperation מקור תמונה: Emily
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.