maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לכריך (קסדייה) בטטה, שעועית שחורה ותרד

אם התרגלתם לכך שאוכל מקסיקני הוא דבר שכדאי לוותר עליו במטרה לשמור על המשקל, כדאי שתכירו את המתכון הבא. התוספות שבטורטיה ואופן הכנת המנה יהפכו אותה לארוחת ערב מושלמת, וגם אם תארחו בני משפחה או חברים תוכלו להגיש להם אותה בשמחה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לכריך (קסדייה) בטטה, שעועית שחורה ותרד
רכיבים לקסדייה בטטה:
בטטות קטנות - 2 (חצויות)
שמן זית - 2 כפות
שיני שום - 2 כפות (קצוצות דק)
כמון - 1 כפית (טחון)
קינמון - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
שעועית שחורה - 1 כוס (מבושלת ושטופה)
תרד - צרור (קצוץ גס)
לימון - 4 (פלחים לקישוט)
רוטב סלסה - לפי הטעם (לא חובה)
גבינה צהובה - 180 גר' (מגוררת)
אופן הכנת הקסדייה בטטה:
  1. הניחו את הבטטות על צלחת כאשר הצד החתוך נמצא כלפי מטה, וחממו אותן במיקרוגל על עוצמה גבוהה עד לריכוכן, למשך 5-7 דקות.
  2. חממו את השמן והשום במחבת גדולה על אש בינונית כ-2 דקות, הוסיפו את הכמון, הקינמון והפלפל ובשלו במשך כ-30 שניות. לאחר מכן הוסיפו את השעועית וחצי כוס מים ובשלו במשך 2 דקות נוספות. הוסיפו את התרד, בשלו במשך דקה נוספת ולבסוף הסירו מהאש.
  3. הניחו את הטורטיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. קלפו את הבטטות והניחו חצי על גבי כל טורטייה. חלקו ביניהן את הגבינה והשעועית באופן שווה, ולאחר מכן קפלו את הטורטיות כדי לכסות את המלית.
  5. צלו את הטורטיות בתנור עד שהחלק העליון מזהיב והגבינה נמסה מעט, כ-3 דקות.
  6. הגישו עם פלחי לימון וסלסה בצד.
מקור: רינת ס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר