header

מתכון לסופלה בטטות

הסופלה, הקינוח האוורירי והקליל שמגיע מן המטבח הצרפתי, ידוע בעיקר בגרסתו השוקולדית הסמיכה והנוזלית – אך תתפלאו לגלות שאפשר להכינו גם בגרסה על בסיס צמחי ומתוק לא פחות, שכוללת שילוב נהדר בין בטטות, ביצים, חמאה וסוכר. כל אלו יחד יוצרים מעין עוגה אוורירית שהיא מנה אחרונה מענגת במיוחד, שאם תרצו לשדרגה אף תוכלו להוסיף לה מרשמלו צלויים.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לסופלה בטטות מקור תמונה: tasty.co
רכיבים לסופלה בטטות:
בטטות - 3 כוסות (מבושלות ומרוסקות)
ביצים - 2 (טרופות היטב)
חמאה - 80 גרם (מחולקים)
סוכר - ½ כוס (100 גרם)
חלב - ½ כוס (120 מ״ל, ועוד קצת אם יהיה צורך לרכך את התערובת)
תמצית וניל - 1 כפית
סוכר חום - ½ כוס
קמח - ⅓ כוס (40 גרם)
אגוזי פקאן - 1 כוס (קצוצים)
מיני מרשמלו - לפי הטעם (לא חובה)
אופן הכנת סופלה בטטות:
  1. בסיר גדול הניחו את הבטטות המרוסקות, הביצים, הסוכר, החלב תמצית הווניל ו-40 גרם מהחמאה. חממו על להבה נמוכה עד להמסה ויצירת תערובת. העבירו את התערובת לתוך תבנית אפייה נמוכה.
  2. בסיר נפרד המיסו את הסוכר החום ואת 40 גרם החמאה הנותרים. הוסיפו לתערובת את הפקאנים הקצוצים ואת הקמח, וערבבו היטב ליצירת תערובת אחידה.
  3. מרחו באופן שווה את תערובת הקמח על גבי תערובת הבטטה בתבנית האפייה.
  4. הכניסו את התבנית לתנור ואפו על חום של 180 מעלות למשך שעה.
  5. אם תרצו, הוסיפו על ראש הסופלה מרשמלו קטנים והמשיכה באפייה עד שהם מזהיבים, לעוד כ-5 דקות.
  6. הוציאו את הסופלה מהתנור, פרסו והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: בטטה , קינוח , מתוק , מנה אחרונה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.