header

מתכון לשבלולי קינמון בספל

הספלים האהובים שלנו משמשים עבורנו לרוב להכנה והגשה של משקאות חמים, קפה או תה. אנחנו עם זאת יכולים להציע לכם לעשות משהו אחר עם הספל שלכם – להפוך אותו לתבנית להכנת קינוח מושלם וקל להכנה, שכל מה שצריך על מנת לאפותו היא לחמם אותו במיקרוגל. מדובר בשבלולי קינמון נהדרים וטעימים, ועליכם רק לעקוב אחר ההוראות הבאות כדי להכין אותם לעצמכם וליקירכם בפחות מ-5 דקות. 

זמן הכנה: 4 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לשבלולי קינמון בספל מקור תמונה: tasty.co
רכיבים למילוי:
חמאה לא ממולחת - 1 כף (מומסת)
סוכר חום - 2 כפות
קינמון - ½ כפית
רכיבים לבצק:
תמצית וניל - 1 כפית
סוכר - 1 כפית
חלב - 2 כפות
ספריי שמן - לשימון
מים - 2 כפיות
רכיבים לציפוי:
אבקת סוכר - 6 כפות
חלב - 1 כף
אופן הכנת המילוי:
  1. בקערה קטנה ערבבו את החמאה המומסת, הסוכר החום והקינמון לכדי תערובת.
אופן הכנת הבצק:
  1. בקערה בגודל בינוני ערבבו ביחד את הביצה, תמצית הווניל, הסוכר והחלב עד ליצירת תערובת.
  2. הוסיפו לקערה את התערובת להכנת פנקייקים, והמשיכו לערבב באמצעות מרית גומי עד לאיחוד כמעט מלא של כל הרכיבים.
  3. הניחו את הבצק על משטח מקומח מעט והחלו ללוש אותו עד שהוא נעשה חלק כמעט לגמרי.
  4. רדדו את הבצק לכדי מלבן בגודל 20x15 ס״מ.
  5. מרחו את תערובת המילוי על גבי מלבן הבצק. לאחר מכן גלגלו את הבצק על גבי המילוי לכדי צורת גליל – התחילו בגלגול מהצלע הארוכה התחתונה. לאחר הגלגול חתכו את הגליל לרוחב, לשני חלקים שווים.
  6. שמנו קלות 2 ספלי קפה בנפח 350 מ״ל בעזרת ספריי השמן, ולאחר מכן הכניסו לכל אחד מהם חצי מגליל הבצק שחתכתם; הכניסו כך שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה.
  7. שפכו כפית של מים לתוך כל ספל, ואז הכניסו כל ספל בתורו למיקורגל לחימום על עוצמה בינונית למשך 1:45 דקות. לאחר החימום הוציאו כל ספל ותנו לו להתקרר במשך דקה.
אופן הכנת הציפוי:
  1. בקערה קטנה ערבבו את אבקת הסוכר והחלב לתערובת אחידה.
  2. פזרו את הציפוי מעל שבלולי הקינמון לפני ההגשה. הגישו ואכלו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.