header

מתכון לסינבון קינמון

הם נקראים בשלל שמות: סינבון, סינמון, שבלולי שמרים, רולס... הם פריכים מבחוץ, רכים ומענגים מבפנים, עגולים, וכל כך טעימים. הריח שעולה מהתנור והצפייה בהם תופחים וגדלים אט אט בתנור, משתזפים ומגיעים לדרגת זהבהבות מושלמת, גורמים למאפה הנהדר להיות משהו שמאוד קשה לסרב לו! הם מגיעים אלינו הישר מאמריקה, שם תמצאו אותם לרוב עם זיגוג סוכר או ציפוי שמנת מעל. המתכון הבא הוא מאפה שמרים, המילוי עשוי מסוכר, חמאה מומסת וקינמון, ומעל החלטתי לפשט ולהבריש במי סוכר, כי לדעתי הם מושלמים כמו שהם, בלי יותר מידי תוספות. 

איך להכין סינבון: שבלולי שמרים וקינמון

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סינבון - שבלולי שמרים עם קינמון:

קמח: אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא, אך ההבדל בטעם יורגש.

חלב: את החלב אפשר להמיר בחלב ללא לקטוז, כמו חלב שקדים.

מלח: תפקיד המלח הוא להדגיש את הטעמים ולא להמליח את המאפה.

שמן קנולה: תפקידו למנוע את הדבקת הבצק לקערה שבה הוא תופח. אפשר להשתמש בכל סוג שמן אחר.

סוכר חום: את הסוכר החום אפשר להמיר בסוכר לבן, אולם הסוכר החום מעניק גוון חום מרהיב וטעם מיוחד. 

להעשרת הטעם: אפשר לפזר מעל השבלולים מעט קינמון, לאחר הברשת המאפים במי הסוכר.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: קל
מתכון לסינבון קינמון
רכיבים לבצק:
קמח - ¼3 כוסות
חלב - 1 כוס
חמאה מומסת - 100 גרם
שמרים יבשים - 2 כפות
סוכר - 3 כפות
מלח - ½ כפית
שמן קנולה - 1 כפית
רכיבים למילוי והברשה:
חמאה רכה - ½ כוס
סוכר חום - ½1 כוסות
קינמון - ½1 כפות
מלח - קורט
רכיבים לציפוי מעל:
מים רותחים - ½ כוס
סוכר - ½ כוס
אופן הכנת הבצק:
  1. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים שמרים, קמח וסוכר, ומערבבים קלות.
  2. מוסיפים לקערת המיקסר חלב, חמאה מומסת, מלח וביצים, ולשים על מהירות בינונית, עד לקבלת בצד אחיד וחלק.
  3. מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה מעט משומנת, מכסים בעזרת מגבת או ניילון נצמד ומניחים להתפחה כ-50 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. preperation
אופן הכנת מילוי והברשה:
  1. בקערית מערבבים חמאה רכה, סוכר חום וקורט מלח, ומניחים בצד.
  2. לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו על גבי משטח עבודה מקומח לעלה בעובי של כ-1.5 סנטימטר. preperation
  3. מורחים בעזרת כף שכבת חמאה מסוכרת אחידה על גבי הבצק.
  4. בעזרת מסננת דקה בוזקים קינמון על גבי שכבת החמאה. preperation
  5. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. preperation
  6. פורסים את הרולדה בעזרת סכין חדה לשבלולים בעובי של כ-3-4 סנטימטר, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה עם מרווחים בין שבלול לשבלול כדי שיהיה להם מספיק מקום לתפוח. preperation
  7. מניחים להתפחה נוספת כ-30 דקות. preperation
  8. מברישים בביצה טרופה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-20 דקות, עד הזהבה. preperation
אופן הכנת ציפוי מעל:
  1. מערבבים יחד עד להמסה מים רותחים וסוכר.
  2. לאחר ששבלולי השמרים מוכנים, מוציאים אותם מהתנור, ומיד מברישים במי הסוכר. preperation
טיפ השף:
לשדרוג השבלולים אפשר לפזר מעל לפני האפייה אגוזים קצוצים דק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.