header

מתכון לגאלט אפרסקים

הגאלט הוא מאפה צרפתי אהוב וטעים במיוחד. הגרסה הבסיסית של המאכל הזה תמיד מכילה פרי כלשהו, ובעונת הקיץ בכלל ובישראל במיוחד – אין פרי מושלם יותר מאפרסק להכנת העוגה המפנקת הזו. הקרום מתפורר ופריך, ואם תשתמשו באפרסקים הנכונים תקבלו מילוי פירותי לח שישתלב בצורה מושלמת בעוגה. אם ניסיתם להכין גאלט פעם אך קיבלתם קרום ספוגי או קשה כמו אבן, אתם חייבים להכיר את המתכון הבא – ככה מכינים גאלט אפרסקים כמו שצריך!

זמן הכנה: שעה ו20 דקות
כמות יחידות: 6
רמת קושי: בינוני
רכיבים לקרום הגאלט:
קמח - 165 גרם
סוכר - 1 כף
מלח - ½ כפית
חמאה לא מלוחה - 115 גרם (קרה מאוד)
מי קרח - 5 כפות (יתכן שתצטרכו יותר)
רכיבים למילוי האפרסקים:
אפרסקים - 450 גרם (3-4 בינוניים – לא בשלים מדי)
סוכר - 50 גרם
קמח - 1 כף
קינמון - ½ כפית
תמצית וניל - ½ כפית
חמאה לא מלוחה - ½ כף (חתוכה לחתיכות קטנות)
ביצה - 1 (טרופה – להברשה)
אופן הכנת קרום הגאלט:
  1. במעבד מזון ערבלו יחדיו עם להב ובפולסים את הקמח, הסוכר והמלח, עד שהם משתלבים לחלוטין.
  2. חתכו את החמאה הקרה לקוביות בגודל 1-1.5 ס"מ והוסיפו אותן למעבד המזון. לחצו על כפתור הפולס 8-10 פעמים, וכך תקבלו חתיכות חמאה בגודל אפונה.
  3. הוסיפו 1 כף מי קרח ולחצו פעם אחת על כפתור הפולס. המשיכו לעשות זאת עוד 4 פעמים. אם צריך הוסיפו מים נוספים – הבצק שלכם יהיה מוכן כשהוא יתחיל להתגבש.
  4. הוציאו את הבצק ממעבד המזון ושטחו אותו מעט על משטח עבודה, אך לא יותר מדי. אין צורך ללוש אותו או להשתמש במערוך – רק לשטח עם הידיים לצורת עיגול דחוס, לפזר קמח על הצדדים ולכסות עם ניילון נצמד.
  5. הכניסו את הבצק כך למקרר למשך שעה לפחות, אך אפשר גם למשך 3 ימים.
אופן הכנת מילוי האפרסקים:
  1. חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
  2. קמחו נייר אפייה, ובעזרת מערוך שטחו את הבצק לעיגול בגודל 30 ס"מ – זה לא חייב להיות עיגול מושלם. הניחו את נייר האפייה והבצק על תבנית אפייה והכניסו למקרר בזמן שתכינו את מילוי האפרסקים.
  3. בקערה קטנה ערבבו יחדיו סוכר, קמח וקינמון.
  4. חתכו את האפרסקים לחתיכות בעובי 1.5 ס"מ, הניחו את החתיכות בקערה בינונית ופזרו מעליהן את תערובת הקמח.
  5. הוסיפו תמצית וניל וערבבו בעדינות עם מרית עד שהקמח משתלב לחלוטין באפרסקים.
  6. סדרו את האפרסקים בצורת מעגל על הבצק – התחילו מבחוץ אל הפנים והשאירו מרווח של 5 ס"מ בין האפרסקים לקצה הבצק. בזמן שאתם מעבירים את האפרסקים נסו להיפטר מכמה שיותר נוזלים שיש בהם.
  7. הניחו חתיכות קטנות של חמאה (1-1.5 ס"מ) על האפרסקים.
  8. קפלו את קצה הבצק אל מעל לאפרסקים (הוא לא צריך לכסות את כולם), וצבטו את הקצוות שעולות אחת על השנייה כדי לסגור את הבצק.
  9. הברישו את הבצק עם ביצה טרופה ופזרו מעליו סוכר גבישי.
  10. אפו בתנור למשך 25-30 דקות – עד שהקרום נהיה חום-זהוב והאפרסקים עסיסיים ולחים. זה בסדר אם מתחיל לנזול מיץ מהתחתית. תנו לגאלט להתקרר למשך 15 דקות לפני שתגישו אותו.
טיפ השף:
נסו לסנן את האפרסקים כמה שיותר מנוזלים לפני שתניחו אותם על הבצק. אם יש הרבה נוזלים בתחתית קערת האפרסקים ואתם לא רוצים לבזבז אותם, תוכלו להעביר אותם למחבת, להרתיח עד שהם מתעבים, ולהשתמש בסירופ שיצרתם לציפוי גלידה או יוגורט (כפית אחת מספיקה).
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: עוגה , אפייה , מטבח צרפתי , צרפת , אפרסק
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.