header

מתכון לעוגת אגסים ושקדים

בעזרת אגסים אפשר להכין הרבה קינוחים מדהימים, ורובם הגדול אמנם טעים מאוד, אבל אין בהם את העומק או הטעם העשיר שיש בעוגה הנפלאה שאפשר להכין בעזרת המתכון הבא. היא מבוססת על השילוב הנפלא של שקדים ואגסים, שיש לו טעם נהדר שיחמם וימתיק כל ארוחה שתכינו בזמן הקרוב. אז אם נמאס לכם מעוגות תפוחי עץ ואתם רוצים לגוון את הקינוחים הנפלאים שאתם מכינים ואוכלים, העוגה הטעימה הזאת היא בהחלט אפשרות נהדרת עבורכם! 

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגת אגסים ושקדים מקור תמונה: glorioustreats.com
רכיבים למתכון לעוגת אגסים ושקדים:
קמח - ½1 כוסות
אבקת אפייה - ½1 כפיות
מלח - ½ כפית (ועוד קצת עבור תבנית האפייה)
חמאה - 125 גרם (ללא מלח)
סוכר - ¾ כוס
תמצית וניל - ½ כפית
תמצית שקדים - 1 כפית
שמנת חמוצה - 2 כפות
חלב - ½ כוס (לפחות 3% שומן)
אגסים - 1 גדול או 2 קטנים
סוכר גס - כף (לקישוט, לא חובה)
אופן הכנת המתכון לעוגת אגסים ושקדים:
  1. חממו מראש תנור ל-180 מעלות והכינו תבנית בקוטר 23 ס"מ; שמנו קלות את הדפנות שלה, פזרו עליהן מעט מלח ורפדו את התחתית בנייר אפייה.
  2. ערבבו בקערה בינונית קמח, אבקת אפייה ומלח, הניחו בצד בסיום.
  3. הכניסו את החמאה לקערת מיקסר חשמלי וערבלו עד שהיא חלקה. תוך כדי הוסיפו את הסוכר והמשיכו לערבב עד לקבלת מרקם קל ואוורירי. הקפידו לערבל את הרכיבים היטב לפני שתעברו לשלב הבא.
  4. הוסיפו לקערה את הביצים אחת בכל פעם והמשיכו להפעיל את המיקסר למשך לפחות 10-20 שניות בין כל ביצה. לאחר מכן הוסיפו את תמציות הווניל והשקדים.
  5. הוסיפו את השמנת החמוצה לקערה והמשיכו להפעיל את המיקסר למשך פרקי זמן ארוכים כדי להכניס אוויר לתערובת.
  6. הפסיקו את פעילות המיקסר וגרדו את דפנות הקערה. ערבבו מעט את התערובת ביד, העבירו אותה לתבנית שהכנתם מראש ושטחו אותה באופן אחיד.
  7. קלפו את האגס או האגסים שלכם, הסירו את הליבה וחיתכו לפרוסות דקות. פזרו את הפרוסות בשכבה אחידה על הבלילה כך שהם יכסו כמה שיותר ממנה.
  8. פזרו מעל האגסים את השקדים באופן אחיד וגם כף של סוכר גס בשביל תוספת מתיקות אם תרצו.
  9. הכניסו את התבנית לתנור למשך 35-40 דקות, או עד שקיסם שמוכנס למרכז העוגה יוצא נקי. בסיום הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לעוגה להתייצב בתוכה ולהתקרר במשך 5-10 דקות. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: