header

מתכון לחזה עוף עם תפוח אדמה חמוץ מתוק

את הארוחה הבאה מכינים בסיר אחד; מתחילים בבישול תפוחי האדמה במים, מעבירים אותם למחבת עם חזה עוף, בצל, כרוב כבוש ותבלינים, ויוצרים ארוחה מזינה, טעימה ובריאה בקלי קלות. שילוב טעמי החמוץ-מתוק יוצרים מנה כיפית וצבעונית שגם הילדים ישמחו לאכול.

מתכון לחזה עוף עם תפוח אדמה חמוץ מתוק: חזה עוף עם תפוחי אדמה חמוץ מתוק

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים חזה עוף עם תפוח אדמה חמוץ מתוק:

חזה עוף: אפשר להחליף את חזה העוף בפרגיות, עוף שלם או כנפיים.

תפוחי אדמה: התאימו את כמות תפוחי האדמה לכמות הסועדים. מומלץ לבשל את תפוחי האדמה לפני הכנת המתכון, שכן אם תכניסו אותם ישירות למחבת ללא בישול מקדים יקח להם הרבה מאוד זמן עד שהם יתרככו, וחבל.

בצל סגול: אפשר להחליף את הבצל הסגול בבצל רגיל.

כרוב כבוש: אפשר להמיר את הכרוב הכבוש בכרוב טרי. אם בחרתם לעשות זאת התחילו את הכנת המנה עם הכרוב הטרי מכיוון שייקח לו הרבה יותר זמן להתרכך משאר המרכיבים, והגדילו את כמות הלימון על מנת לשמור על הטעם החמצמץ.

צימוקים: אינם רכיב חובה במתכון, ואפשר להחליף אותם בחמוציות.

סילאן: להמתקת המנה הגדילו את כמות הסליאן, ולהפך, להפחתת המתיקות הפחיתו. ניתן להחליף את הסליאן בדבש או במייפל איכותי. 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לחזה עוף עם תפוח אדמה חמוץ מתוק
רכיבים לחזה עוף עם תפוחי אדמה:
חזה עוף - 1 קילו (נקי מעצמות וגידים)
צימוקים - חופן
בצל סגול - 1 גדול
כרוב כבוש - ¼ כוס
שמן זית - 2-3 כפות
מלח - ½ כפית
סילאן - 2 כפות
מיץ לימון סחוט - ⅓ לימון
אופן הכנת חזה עוף עם תפוחי אדמה:
  1. חותכים את חזה העוף לקוביות בינוניות ושמים בקערה.
  2. מוסיפים לקערה כף שמן זית, קורט מלח, פפריקה וחרדל, מערבבים ומניחים בצד לספיגת הטעמים.
  3. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות, מבשלים בסיר עם מים חמים עד ריכוך כ-10 דקות, ומסננים מהמים.
  4. מחממים מחבת עם מעט שמן זית על אש בינונית-גבוהה, פורסים את הבצל, מוסיפים למחבת, ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
  5. מוסיפים את הכרוב הכבוש למחבת ומערבבים.
  6. מחלישים את להבת הגז לבינונית-נמוכה, ומוסיפים את קוביות חזה העוף ותפוחי האדמה, הסילאן, הלימון הסחוט, שארית שמן הזית, המלח והצימוקים.
  7. מערבבים היטב בעזרת כף עץ, ומבשלים כ-10-15 דקות, או עד שהבשר מוכן.
  8. מגישים חם בצלחת עמוקה. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף צ'ילי גרוס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: