header

מתכון לפלאפל מעדשים כתומות

המרקם העדין והנימוח של העדשים הכתומות, יחד עם הטעם האגוזי והלימוני של גרגירי הכוסברה, יעניקו שדרוג נפלא ומרענן לחוויית הפלאפל שלכם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפלאפל מעדשים כתומות
רכיבים לפלאפל:
עדשים אדומות - 3 כוסות (מבושלות, בערך ½1 כוסות של עדשים לא מבושלות)
שן שום - 1 (כתושה)
כמון - 1 כפית
גרגרי כוסברה - 1 כפית (טחונים)
פפריקה חריפה - ½ כפית
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה)
כוסברה - ¼ כוס (קצוצה)
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
מיץ לימון - מ-1 לימון
אבקת אפייה - ½ כפית
קמח - ⅓ כפית
פירורי לחם - 2 כוסות
שמן זית - ¼ כוס
אופן הכנת הפלאפל:
  1. שימו בקערה את העדשים המבושלות לאחר שהתקררו, יחד עם השום, התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה. ערבבו היטב עד שתיווצר עיסה אחידה.
  2. הוסיפו את הביצה, מיץ הלימון, הקמח ואבקת האפייה.
  3. צרו את כדורי הפלאפל בעזרת הידיים ושימו אותם על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
  4. זלפו מעל כל הכדורים שמן זית בנדיבות.
  5. אפו את הפלאפל בתנור למשך כ-20 דקות בחום של 180 מעלות, עד אשר הכדורים ישחימו ויהפכו לסדוקים מעט. preperation
  6. ניתן גם לטגן את כדורי פלאפל אלו בשמן עמוק עד אשר הם ישחימו ויהפכו לפריכים.
מקור: גאיה ל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.